BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,56
ALTIN 2.380,08
HABER /  GÜNCEL

Yürüyüşe gelenler durduruldu

1. Meclis Buluşması etkinliği için Ankara'ya doğru yola çıkan gruplar polis engeline takıldı.

Abone ol

CHP'nin Ankara'da düzenleyeceği Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak üzere Malatya'dan hareket eden partililer şehir çıkışında durduruldu.

Ankara'ya gitmek üzere üç otobüs halinde hareket eden CHP heyeti, şehir çıkışında polis tarafından durdurularak tek tek kimlik kontrolü yapıldı. GBT sorgulamarı yapılan partililerle polis arasında zaman zaman tartışmalar çıktı. Partililer uzun süredir polis noktasında bekletiliyor.

TAKSİM'DE OTURMA EYLEMİ

Ankara’daki Cumhuriyet yürüyüşüne gitmek için Beyoğlu'nda toplanan bir grup, polisin izin vermediğini iddia ederek Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yaptı.

Başkent'teki Cumhuriyet yürüyüşüne gitmek isteyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, gece yarısı Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünde toplandı. Polisin otobüslere binmelerini engellediğini ileri süren üyeler, durumu protesto etti. Eylemciler daha sonra ‘AKP halka hesap verecek’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ şeklinde slogan atarak İstiklal Caddesi'ne doğru yürüdü. Burada bir süre oturma eylemi yapan şahıslar olaysız şekilde dağıldı.

İZMİR'DEKİ GRUBA EVRAK ENGELİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Ankara'da düzenleyeceği Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak isteyenleri taşıyan otobüsler, evraklarının eksik olduğu gerekçesiyle İzmir'den ayrılamadı.

Bir grup Türkiye Gençlik Birliği (TGB)'li, dün akşam saatlerinde Konak Meydanı'ndaki saat kulesinin önünde toplandı. Gruba yolculuk esnasında eşlik etmek isteyen CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Birgül Ayman Güler ve Hülya Güven de hazır bulundu. Ancak otobüslerdeki bazı evrakların eksik olmasından dolayı grubun araçlara binişi polis tarafından engellendi. İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay ile telefonda konuşan CHP milletvekili Alaattin Yüksel, engellemelerin yasalara aykırı olduğunu iddia ederek duruma tepki gösterdi. Konu ile ilgili herhangi bir çözüm olmayınca milletvekilleri ayrıldı. Grubun Sabancı Kültür Sarayı'nın önündeki bekleyişi sürüyor.

ZONGULDAK'TAKİLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ GERİ DÖNDÜ

Zonguldak'tan, Ankara'da yapılacak Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak üzere yola çıkan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyelerini taşıyan otobüs, kent çıkışında durduruldu. Polis, grubun toplu halde Ankara'ya gitmesine izin vermedi. Toplu halde kentten çıkışlarına izin verilmeyen gruptan bazıları kendi araçlarıyla Ankara'ya hareket ederken, büyük bir bölümü ise döndü.

MANİSA'DA TGB'Lİ GENÇLERDEN OTURMA EYLEMİ

Manisa'dan Ankara'daki Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak üzere otobüsler ile hareketeden Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin bulunduğu otobüs, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince durduruldu. TGB'li gençler, engellemeyi protesto etmek amacıyla Manolya Meydanı'nda sabaha kadar oturma eylemi yapacaklarını belirtti.