BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.388,36
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli CHP'yi hedef aldı

Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda CHP'nin yapmayı planladığı yürüyüşü sert bir dille eleştirdi.

Abone ol

Bahçeli, AK Parti ve CHP’yi Cumhuriyet Bayramı üzerinden kozlarını paylaşmak ve bu özel günü istismar etmekle suçladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılması planlanan alternatif yürüyüşün Cumhuriyet’in fikrine ve faziletine açık bir suikast olduğunu söyledi. Bahçeli, AK Parti ve CHP’yi Cumhuriyet’in ilanından içten içe alerji duymakla suçladı.

Devlet Bahçeli, partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Genel Başkan yardımcıları parti yöneticileri, milletvekilleri ve partililerin de katıldığı Kültürpark’taki törende Bahçeli konuşma yaptı.

Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaları için yapılan hazırlıklarda art niyetli ve kasti aşan uygulamalara muhatap kaldıklarını ifade eden Bahçeli, "Milletimizin elde ettiği bu muazzam bayramın AKP ile gizli ortağı CHP tarafından kutuplaşmalara ve söz düellolarına dönüştürülmesi utanç ve üzüntü vericidir.” dedi. 

CUMHURİYETİN MANASINA HAZIMSIZLIK

Alternatif kutlamaları "Cumhuriyet’in manasına hazımsızlık" olarak değerlendiren Bahçeli, şöyle konuştu: “Milletimizi birleştirmesi ve bir araya toplaması gereken Cumhuriyet Bayramı’nın ihtilafların körüklenmesi ve hassasiyetlerin kaşınması için seferber etmeye kalkışma samimi bir davranış değildir. Şurası bir gerçektir ki, milletimize ait olan bir bayramın nasıl ve ne şekilde kutlanması çatışmalara konu olması hiç doğru olmamıştır. Bir yandan AKP hipodroma çağrıda bulunurken öte yanda CHP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının farklı şekilde kutlama teşebbüsleri ve sokak üslubuyla tehlikeli niyetlere davetiye çıkarmaları yeni bir ikiliğin doğmasına neden olmuştur.” 

AK PARTİ VE CHP CUMHURİYET BAYRAMI'NDAN EN İSTEMEKTEDİR?

“Oysaki Cumhuriyetin kutlama esas ve ilkeleri net ve bellidir.” diyen Bahçeli, "Yıllardır düzen ve intizam içinde kutlanan bayramın şimdi tahrip edilmesi kimseye fayda sağlamayacaktır. AKP’nin faşist yöntemleri, zorba idareleri aratmayacak şekilde bu millet bayramına sınırlar çekmesi CHP’nin zihniyetinin yanına aldığı guruplarla kutlamaları hizip ve anlaşmazlığa çevirmesi en başta Cumhuriyet'e saygısızlık ve nankörlüktür. Bu hadsizliğin Cumhuriyet ruhuna aykırılık teşkil ettiği aşikârdır. İzmir’den bayrama bir gün kala sormak isterim ki, AKP ve CHP Cumhuriyet Bayramı’ndan ne istemektedir? Kutlamaların neyinden ve hangi yönünden rahtsızdırlar. Cumhuriyet'in ilanından içten içe alerjik duymaktadırlar. Cumhurun bayramını değersizleştirmek ve çekişmelere boğmakla kimin değirmenine su taşımaktadırlar. Milletimizin bayramını elinden almak ve kutlamalara engel olmak şayet bir planın aşamaları değilse affı mümkün değildir. Bize göre kutlamaları yokuşa sürmek sinsi amaç ve azınlıklar için ganimet gibi görmek Cumhuriyet'in fikrine ve faziletine açık bir suikasttır.” şeklinde konuştu.