BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.439,28
HABER /  GÜNCEL

Emniyet müdürlüğüne saldırı

Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne veaskeri lojmanlara PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi.

Abone ol

Şırnak kent merkezindeki emniyet müdürlüğü binasi ve askeri lojmanlara PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 2 polis ise yaralandı.

Şırnak'ta akşam saatlerinde Pkk'lı teröristler aralarında Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'nün de bulunduğu 5 ayrı noktaya roketatarlarla saldırdı.

PKK'lı teröristlerin kentteki tüm güvenlik birimlerini hedef alan saldırısı saat 17.00'de başladı.

1.20121028183947.jpg

Valilik binası önündeki polis noktası, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, asker ve polis ailelerinin kaldığı Gündoğdu Mahallesi'ndeki Tekser Lojmanları ile 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na aynı anda roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıya, güvenlik birimleri anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Patlama seslerinin art arda duyulduğu çatışma sırasındaı Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden dumanlar yükselirken, Şırnak Valiliği önünde nöbet tutan polislerden yaralananlar olduğu bilgisi geldi.

İlk belirlemelere göre 3 polis memuru saldırıda yaralandı, ancak hastaneye kaldırılan yaralı polislerden biri şehit oldu.