BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Seçmenine büyükşehir yasasını anlattı

Tbmm Meclisine gelen Büyükşehir yasa tasarısını anlatan Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl bağlı 4 beldenin ve köylerinin tamamının mahalle olacağını belirtti.

Abone ol

İnegöl'e bağlı 4 tane belde olduğunu ifade eden Hüseyin Şahin, "Kurşunlu, Tahtaköprü, Cerrah ve Yenice'nin belediye statüsünü kaybetmesi konusu gündemde. Bu kanunda büyükşehir belediyeleri içerisinde belde belediyeleri kalmaz diye bir hüküm var. Sadece ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri olur. Bir imar bütünlüğü içerisinde, ekonomik olarak Belediye gelirlerinin artmasını sağlayacak. Biz bunları bir bütünlük içerisinde yaparken, İnegöl merkez ilçe, köylerimiz de mahalle olurken Belediyelerimizin vergi gelirlerini de arttırıyoruz. Niçin; yerinden yönetim, hızlı çalışma, kaliteli ve nitelikli iş yapmak için. Özel idaremiz yapamıyor muydu? Yapıyordu ama inanın belediyelerimiz daha pratik, daha kaliteli iş yapıyor. İşte bunun için köylerimizin hepsini mahalle yapıyoruz" dedi.

Orman köylerinin haklarının hepsinin üzerinde kalacağını belirten Şahin, köylerin taşınır taşınmaz bütün varlıklarının da belediyelere aktarılacağını ancak bu konuyla ilgili bir kıstas koyduklarını ifade ederek, "Belediyeler de yeni mahallelerine hizmet ederken yüzde 10'unu ayırmak zorunda kalacaklar. Örneğin, İnegöl Belediye Başkanımız, ben köylere hizmet edemem diyemez. Yapmak zorunda. Bir imar bütünlüğü içerisinde yolunu, suyunu, kanalizasyonunu ve imar planlamasını yapacak. Ama tabi bir takım hizmetler yine merkezi idare kanalıyla devam edecek. Yeni bir birim oluşturuluyor. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi. Bu koordinasyon merkezi vasıtasıyla hizmetler devam ettirilecek" diye konuştu.

Belde belediyelerinin kapatılacağını ifade eden Şahin, "Bursa'da 21 belde belediyesi kapanacak. Ama Yenice Beldemiz, nüfusu 11 bin 500 olduğu için başta Belediye Başkanımız Hasan Aksu ve Yenice halkı beni arayarak beldemiz kapanmasın diye bilgilendirme yapıyorlar, beldelerinin kapanmamasını istiyorlar. Kanunda şu anda 50 bin nüfusun üstündekiler ilçe yapılır diye ifade vardı. Şu anda 20 binin üzerindeki beldeler ilçe olacak. Ama Kızılcahamam kampında yerel yönetimler başkan yardımcımız bununla ilgili talepleri topluyor. 45 tane 10 bin nüfusun üzerinde beldemiz var. Kriteri 10 binin üzerine çekersek, Yenicemiz ilçe olabilir. Yenice'yle ilgili her türlü değişiklik olabilir" dedi.

CHP tarafından beldeler de yapılan referandumlarla ilgili de konuşan Hüseyin Şahin, "Beldelerimizde yapılan referandumlar var. Aslında bunun adı referandum değildir. Referandum hukuki bir işlemdir ve Yüksek seçim Kurulu'nun bunun için karar alması gerekir. Ama kamuoyu adına referandum dedi. Ben anlayışla karşılıyorum. Oradaki vatandaşlarımızın beldelerinin kapanmamasını istemeleri çok normal" şeklinde konuştu.

YENİ PARTİLİLERE ROZET

Feshedilen Halkın Sesi Partisinden (HAS Parti) Ak Parti'ye geçenlere Ak Parti İlçe Teşkilatı bayramlaşma töreninde rozetleri takıldı.

Kurban Bayramının birinci gününde Alyans Düğün Salonunda düzenlenen bayramlaşma törenin de feshedilen HAS Parti'den Ak Parti'ye geçen HAS Parti İlçe Başkanı Sedat Öpçiner'e, Yönetim Kurulu Üyelerine ve HAS Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kara'ya, Ak Parti rozetleri takıldı. Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Ak Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli tarafından rozetleri takılan HAS Partililer, Ak Parti üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.

Törene şehir dışında olmaları nedeniyle katılamayan HAS Parti Belediye Meclis Üyeleri Hıvzullah Ayte ve Hüseyin Doğan'a ise daha sonra rozetlerinin takılacağı belirtildi.