BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.446,87
HABER /  GÜNCEL

Yürümez dediler, yürüttü!

Almanya'da artık yürümez denen gurbetçi hastayı Tarsus'ta bir Türk doktor yürüttü.

Abone ol

Almanya'nın Heiderberg kentinde yaşayan, erken doğum ve uygulanan yanlış fizik tedaviler sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan Beyzade Yıldırım (18), Mersin'in Tarsus ilçesinde Dr. Ömer Sayar'ın tedavisi sonrası yürümeye başladı.

Tarsus ilçesinde ''Süper Doktor'' olarak tanınan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Ömer Sayar, Almanya'da yaşayan bir gurbetçi ailenin erken doğum sonrası uygulanan yanlış tedavi nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan çocuğu Beyzade Yıldırım'a umut oldu. Dr. Sayar, Beyzade'nin erken doğuma bağlı beynin oksijensiz kalması sonucu beyin hücrelerinin hasar gördüğünü, bu nedenle yürüyemediğini belirterek, diz ve ayak bileğinde yapılan ameliyatlar sonrası Yıldırım'ın yeniden yürümeye başladığını söyledi.

Almanya, Pakistan, Kanada, Mısır, Gürcistan, Suudi Arabistan gibi dünyanın dört bir yanından hastaların tedavi için kendisine geldiğini anlatan Sayar, ''Bir annenin ve evladının mutluluğunu görmek bizim için en büyük moral kaynağı'' dedi.

Beyzade'nin annesi Songül Yıldırım ise ''artık yürüyemez'' denilen oğlunun Dr. Sayar'ın tedavisi ile yeniden yürümeye başladığını ifade ederek, ''Oğlum basketbolu çok sever. Daha önce tekerlekli sandalye ile oynuyordu, şimdi buna gerek kalmadı. Dr. Sayar bana oğlumu yeniden kazandırdı. Bir anne daha başka ne isteyebilir? Dünyalar benim oldu'' diye konuştu.
Beyzade ise kendisi için hayatın yeniden başladığını belirterek, tedavisini yapan Dr. Sayar'a minnettar olduğunu söyledi.