BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.424,23
HABER /  GÜNCEL

Turistler bizden rahatsız!

Türkiye, turistin yerli halk tarafından rahatsız edildiği ülkeler sıralamasında ilk sırada!

Abone ol

Avrupa'da yapılan turizm araştırmalarına göre Türkiye, servis kalitesi ve çocuklara hizmette birinci sırada bulunuyor. Ancak aynı araştırmaya göre, Türkiye, turistin yerli halk tarafından rahatsız edildiği ülkelerin de başında
yer alıyor.

Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Avrupa'da önemli araştırma şirketlerinin turizm sektörüne ilişkin yaptığı çalışmaların bazılarının sonuçlandığını söyledi.

Son aylarda dünyada küresel bazda bazı krizler yaşandığını ifade eden Baraner, sektörel araştırmaların, bu krizlerin etkilerinin geçmişte olduğu gibi kalıcı olmadığını ortaya çıkardığını vurguladı. Krizlerin artık ''kısa süreli'' etkileri olduğunun belirlendiğine işaret eden Baraner, ''Avrupa Turizm Komisyonu'nun yaptığı araştırmaya göre, turistler artık krizlere alıştı. Krizler arasında salgın hastalıkların etkileri ise doğal afetler, terör ve savaş gibi etkilere göre daha uzun sürede unutuluyor'' dedi.

Yapılan araştırmalara göre, tatile çıkacak kişilerin aradığı ilk şartın iyi tesis olduğunu belirten Baraner, ikinci sırada otantik bölge, üçüncü sırada bozulmamış doğa, dördüncü sırada da sağlıklı, teneffüs edilebilir havanın yer aldığını söyledi.

Turistik Rapor adlı turizm yayın grubunun 23 Martta açıkladığı ''Destinasyon İmajı'' araştırmasının sonuçlarına da değinen Baraner, buna göre, Türkiye'nin ''servisteki kalite'' kategorisinde birinci sırada yer aldığını bildirdi.

''Temizlik'' kategorisinde İsviçre'nin birinci sırada bulunduğunu ve Türkiye'nin üst sıralarda görünmediğini vurgulayan Baraner, yemek dalında da Fransa'nın ilk sırada yer aldığını belirtti. Baraner, ''Çocuklara verilen hizmette'' Türkiye'nin birinci sırada olduğunu, bu kategoride İngiltere'nin 39, Monako'nun ise ancak 40'ıncı sırada yer bulabildiğini ifade etti.

Pahalılıkta İsveç'in listenin başında bulunduğunu belirten Baraner, ''en kötü otel'' sıralamasında ise Ukrayna, Romanya, üçüncü olarak da Gürcistan'ın yer aldığını söyledi. Baraner, ''diğer turistler tarafından rahatsız edilme''de
Mallorca'nın, ''tatil yapılan bölgedeki yerli halk tarafından rahatsız edilme'' kategorisinde ise Türkiye'nin birinci sırada olduğunu kaydetti.