BIST 10.793
DOLAR 32,24
EURO 34,89
ALTIN 2.411,79
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Yer değiştirme kılavuzuna itiraz

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, yer değiştirme kılavuzuna itiraz etti.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan, il içi yer değiştirme kılavuzuna göre yer değiştirmeye esas hizmet süresinin ve hizmet puanının hesaplanmasında 30 Haziran tarihinin esas alınmasının öğretmenler arasında büyük rahatsızlıklara ve kızgınlığa sebep olduğunu belirten Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan AVCI, 2004 - 2005 öğretim yılında ilişik kesme ve göreve başlama takvimi 21 haziran - 02 temmuz olmasına rağmen öğretmenler eylül ayında göreve başlatıldılar.

Bu yıl ki uygulamanın 30 hazirana çekilmesinin hiç bir mantıklı ve adil dayanağı yoktur. Bundan sonraki uygulamaların 30 hazirana çekilmesine kimsenin itirazı olamaz çünkü mağdur olan kimse olmayacak. Bu yüzden biz bu tarihin, daha önceki dönemlerde olduğu gibi 30 eylül olarak esas alınmasını istiyoruz. En azından bu yıl için 30 eylül tarihi esas alınmalı ve kendini haksızlığa, mağduriyete uğramış hisseden on binlerce öğretmenimizin sesine kulak verilmelidir, dedi.

Önce eş durumunda stajerliğin kaldırılması, sonra hizmet puanları, şimdi de 30 haziran konusunda çıkan bütün yönetmeliklerin sanki öğretmenlerin zararı düşünülerek hazırlanmakta olduğunu söyleyen Genel Başkan Gürkan AVCI, Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı düzenlemelerle öğretmenlere evlenmeyin, hatta öğretmen olmayın demek istemektedir. Nedense bakanlık aklına düşeni yapıyor ama yaparken de öğretmenini ve ailesini düşünmüyor.

Bakanlıktan beklediğimiz bu hatanın hemen düzeltilmesi ve 30 Haziran tarihinin 30 Eylül tarihine çekilmesidir. Öğretmenler bu uygulamayla 2 yıl değil 3 yıl sonra tayin isteyecek duruma gelecektir. Yönetmelikteki 30 haziran tarihi uygun bir tarih olmasına rağmen bu yıl için 30 eylül kabul edilmelidir. 30 haziran tarihi on binlerce öğretmenimizi mağdur etmiştir. Yönetmelikte ''sadece bu yıla mahsus 30 eylül geçerli olacaktır'' ibaresi koymayı ihmal eden Bakanlığın bu tutumunda kasıt arıyoruz.