BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Devlet tiyatrolarında 63 oyun

Devlet Tiyatroları'nın repertuarına gelecek sezon için 63 oyunun alındığı bildirildi.

Abone ol

Devlet Tiyatroları'nın repertuarına gelecek sezon için 63 oyunun alındığı bildirildi. Devlet Tiyatroları'ndan yapılan yazılı açıklamada, 21-24 Mart'ta gerçekleştirilen 2006-2007 Tiyatro Sezonu Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bölge müdürlüklerinin ilk tur oyunlarını oluşturan 63 eserin belirlendiği bildirildi.

Belirlenen oyunların 36'sının Türk, 27'sinin yabancı yazarların oyunları olduğu, 31 eserin ise daha önce hiç oynanmamış yapıtlardan oluştuğu kaydedildi. Çocuk oyunlarının repertuar çalışmalarının da sürdüğü ifade edildi.

Repertuar belirlenirken doğum ya da ölümlerinin yıldönümü olan Shakespeare, Beckett, Haldun Taner gibi yerli ve yazarlara öncelik tanındığı, uluslararası festivaller ile 81 İlde Tiyatro Projesi'nin de seçimlerde göz önünde bulundurulduğu belirtildi.

Repertuara alınan oyunlar arasında Turgut Özakman'ın ''Bir Şehnaz Oyun'' ile ''Resimli Osmanlı Tarihi'', Haldun Taner'in ''Keşanlı Ali Destanı'', Shakespeare'in ''Othello'', ''Macbeth'', ''12. Gece'',
''Romeo ve Juliet'', Atıf Yılmaz'ın ''Safiye'dir Kızın Adı'', Oktay Arayıcı'nın ''Rumuz Goncagül'', Yaşar Kemal'in ''Yer Demir Gök Bakır'', Orhan Kemal'in ''72. Koğuş'', Aziz Nesin'in ''Yaşar Ne Yaşar, Ne Yaşamaz'', Müjdat Gezen'in ''Hamlet Efendi'' gibi eserleri yer
alıyor.