BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Yunanlılar yolsuzluktan şikayetçi

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün 2010 raporuna göre Yunanistan'da yolsuzluğun arttığı inancı yükseliyor.

Abone ol

Yunan basını, Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün 2010 Küresel Yolsuzluk Raporu'nun, Yunanlıların yüzde 75'inin son 3 yıl içinde yolsuzluğun arttığına inandığını ortaya koyduğunu bildirdi.

Yunan basını, araştırmaya katılan Yunanlıların yüzde 18'inin son bir yıl içinde en az bir kez rüşvet verdiklerini belirttiklerini kaydetti.

Katılımcıların yüzde 66'sının ise, ''hükümetin yolsuzlukla mücadelede başarılı olamadığına inandıklarını" ifade ettikleri belirtildi.

-GÜNEY SUDAN REFERANDUMU İÇİN MISIR'DA REFERANDUM MERKEZİ AÇILDI

KAHİRE (A.A)- Güney Sudan'ın kuzeyden ayrılıp ayrılmayacağının onaylanacağı ve 9 Ocak 2011 tarihinde yapılması planlanan referandum için Mısır'ın başkenti Kahire'de 3 ayrı bölgeye referandum merkezi açıldı.

Sudan'ın Kahire Büyükelçiliği ve Güney Sudan Yerel Yönetimi Mısır Temsilciliği'nden alınan bilgilere göre, referandumda oy kullanacak güney Sudanlılar 13 Aralık tarihine kadar kayıt işlemlerini bu merkezlerden yaptırabilecekler.

Madi, Nasır ve Ayn Şems bölgelerinde kurulan referandum merkezlerinde kayıtların tamamlanmasının ardından oy verme işlemine geçileceği bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak, Mısır'da bulunan Sudan vatandaşlarının referandumda oy verme işlemine katılabilmeleri için tüm olanakların seferber edildiğini duyurdu.

Kuzey ve Güney Sudan hükümetlerinin yaptığı anlaşmaya göre, Mısır, referandumda güney Sudanlıların oy kullanacağı 8 ülkeden biri. Mısır'da resmi rakamlara göre 1 milyon, gayrı resmi rakamlara göre ise 2 milyon Sudanlı göçmen yaşıyor ve bunların büyük bir bölümünü Darfur ile güney Sudan'dan gelen mülteciler oluşturuyor.

-FAS'TA ÇİFT MOTORLU BİR UÇAK KAYBOLDU

ANKARA (A.A) - Fas'ın güneyinde çift motorlu bir uçağın kaybolduğu bildirildi.

El Kudüs gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, yerel bir yetkili, ülkenin güneyinde çift motorlu, 15 kişilik yolcu kapasitesine sahip uçağın bilinmeyen bir nedenle kaybolduğunu söyledi.

Uçağın yerinin henüz belirlenemediğini belirten yetkili, uçağın bulunması için arama çalışmalarının başlatıldığını kaydetti.