BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

'Şehir eşkıyaları' hakim karşısında

TRT çalışanı Serdar Yalçın'ı trafikte darp eden ve gözünün kör olmasına neden olan kişiler hakkında açılan dava sürüyor.

Abone ol

Trafikte tartıştığı TRT görevlisini darp ederek bir gözünün görme kaybına neden olduğu iddia edilen sanığın, ''neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama'' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına başlandı.

Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ömer Faruk Aras, müşteki Serdar Yalçın ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Aras, savunmasında, suçlamaları reddetti. Müşteki Yalçın ile kendisinin değil, yaşının küçük olması sebebiyle soruşturma aşamasında evrakı ayrılan C.T. ve bir başka kişinin kavga ettiğini ileri süren Aras, kavgayı ayırmak için müdahale etmek üzere bulunduğu minibüsten aşağı indiği sırada, ''Yalçın'ın yüzünün gözünün kan içinde olduğunu'' iddia etti.

Aras, ''Ben ayırmak isterken, 'Sen de mi vurmaya geldin' diyerek, yakamdan tuttu. Ben de kendisini itekledim, yere düştü. Yalçın'a vurmadım'' dedi.

Davaya katılma talebi kabul edilen Yalçın ise olay günü otomobiliyle, eşi ve çocuğuyla seyrettiği sırada, Aras'ın da yolcusu olduğu minibüsün, tehlikeli biçimde direksiyon kırdığını, kendisinin de kornaya bastığını anlattı. Yolda seyretmeye devam ederken, minibüste bulunan bir-iki kişinin el kol işareti yaptığını söyleyen Yalçın, minibüsün bir süre sonra durduğunu, minibüsün durduğu yere gittiğini ifade etti.

Yalçın, şunları beyan etti:

''Minibüs şoförü 'geçmiş olsun' dedi. Minibüsteki bir-iki kişinin el kol işareti yaptığını söyledim. Minibüsün içinde kimse yoktu. Arabanın yanında ise 3 kişi beklemekteydi. Birisi de sanıktı. 'Bana işaret yapan kim' diye sordum. Sanık, 'Sana mı soracağız? Yapsak ne olur?' dedi ve hakaret etti. Eşim haksızlığa karşı çıktı. Bunun üzerine eşiminin üzerine yürüdüler. Eşimi arabaya götürdüm. Arkasından sanıkların 3'ü birden saldırdılar. Kendimi yerde buldum. Saldıranlar içinde sanık da vardı. Gözüme kimin vurduğunu tam olarak bilemiyorum.''

Tanık olarak dinlenen Yalçın'ın eşi Dürüye Ünlütürk Yalçın da eşininkine benzer ifade verdi. Yalçın, ''Eşime ilk vuran sanık Aras'tır. Yumruk ve tekme darbeleriyle eşimin gözüne zarar veren budur'' dedi.

Sanık Aras'ın bulunduğu minibüsün şoförü ile bir yolcunun da tanık olarak dinlendiği duruşma, Yalçın'ın yaralanmasının uzuv tadili ya da zaafı niteliğinde olup olmadığının Adli Tıp Kurumunca araştırılması ve öteki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

TRT çalışan Serdar Yalçın, 18 Eylül 2010'da Konya yolunda trafikte tartıştığı kişiler tarafından darp edilmiş, darp sonucu bir gözü görme kaybına uğramıştı.