BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Turner ödülü 'sesten' heykele gitti

Modern sanat alanında dünyanın en büyük ödüllerinden biri olan İngiltere'nin Turner ödülü Susan Philipz'in oldu. İskoç sanatçının eserini ne görmek ne de dokunmak mümkün.

Abone ol

Modern sanatın en önemli ödüllerinden biri İngiltere'de sahibini buldu. Londra'ın Tate müzesinde düzenlenen törende Turner ödülüne bu yıl Glasgow doğumlu, Berlin'de yaşayan İskoç sanatçı Susan Philipz layık görüldü.

Turner ödülleri, İngiltere medyasında sıkça sokaktaki fanilerin anlamakta zorlandığı eserleri yüceltmesiyle, ''Bu da sanat mı?'' dedirtmesiyle gündeme gelir. Bu yıl da doğrusu pek farklı olmadı.Programımızda 'sesten' oluşan bir heykel çalışmasına kulak vereceğiz.

Bu hafta ayrıca Hırvatistan'dan bir müze haberimiz de var. Mendillerinizi şimdiden hazır edin çünkü bu müze, kırk kalpler müzesi...Sona eren ilişkilerin hatıratı bir müzede bir araya getirilmiş. Çekmecenizde yıllardır sakladığınız ayrılık mektubunu artık nihayet Zagrep'teki müzeye bağışlayabileceksiniz.

Üçüncü bir konumuz ise, Endonezya'dan. Cakarta'da perde açan biraz garip isimli bir müzikalden bahsedeceğiz. Adı, Onrop. Asıl anlamı ise tersten okuduğunuz zaman ortaya çıkıyor: Porno.