BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu Türkmenistan yolcusu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ikili temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan'a gidecek.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ikili temaslarda bulunmak ve Türkmenistan'ın daimi tarafsızlık statüsü almasının 15. yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere yarın Aşkabad'a gidecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkmenistan'ın, "Bölgesel ve uluslararası işbirliğine aktif tarafsızlık politikası marifetiyle katkı sağladığı" vurgulandı.

Açıklamada, Türkmenistan'ın tarafsızlık statüsünün 12 Aralık 1995 tarihinde, BM Genel Kurulu'nca kabul edilen özel bir kararla, uluslararası toplum tarafından da kabul gördüğü belirtilerek, "Derinliğini tarihten alan ilişkilerimiz, Türkmenistan'ın bağımsızlığını kazanmasından bu yana karşılıklı saygı ve ortak çıkarlar temelinde sürekli gelişmiştir. İlişkilerimiz, her düzeyde mükemmel seviyede seyretmektedir" denildi.

Davutoğlu'nun ziyaretinin, dışişleri bakanları düzeyinde 9 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek ilk ikili ziyaret olma özelliği taşıdığının kaydedildiği açıklamada, ziyaret vesilesiyle, Türkiye ve Türkmenistan Dışişleri Bakanlıkları arasında 2011-2012 Yılları Eylem Planının imzalanmasının öngörüldüğü dile getirildi.

Açıklamada, ayrıca, Türkmenistan'ın bağımsızlığını kazanmasının 20. yıldönümünün, 2011 yılında her iki ülkede düzenlenecek etkinliklerle kutlanmasının da planlandığı kaydedildi.