BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,31
HABER /  GÜNCEL

Yüksekdağ: Bu saldırılar Saray merkezli!

Figen Yüksekdağ, “Saray merkezli yürütülen bir saldırı hareketidir. Bu saldırılar, Saray merkezli ve AKP güdümlü saldırılardır" dedi.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Med Nûçe televizyonuna katılarak HDP binalarına yapılan saldırıları değerlendirdi.

Yüksekdağ, tüm saldırıların sistematik ve Saray merkezli saldırılar olduğunu iddia etti.

Yüksekdağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Saldırılar dünden bu yana sistematik gelişiyor. Halkımıza ve hareketimize yönelik saldırılardır. Kürdistan’da başlatılan savaşın bir devamıdır. Savaş batı illerine sıçramıştır. Halkımızı hedef alan saldırılardır. Dünden bu yana parti binalarımıza yönelik 128 saldırı gerçekleşti. Saldırılar eşzamanlı gerçekleşiyor. Saldırılar tek merkezden yönetiliyor. Nereden yönetildiğini biliyoruz. Daha seçim öncesinde nereden yürütülüyorsa, şimdi de aynı eller yürütüyor. A planımız olmazsa, B ve C planımız var diyenlerin, planlarında toplu katliam çıktı.

Saray merkezli yürütülen bir saldırı hareketidir. Bu saldırılar, Saray merkezli ve AKP güdümlü saldırılardır. Yenilgiye tahammül edemeyen, gözü dönmüş bir saldırı siyasetidir. Tarih göstermiştir, bütün siyasi iktidarlar yaptıkları saldırıda elde ettikleri soncu ulaşamamıştır, kendileri yenilmiştir, yok olmuştur. Bu saldırılar son çırpınışlarıdır. İbret vericidir. Bu bir iç savaş provasıdır. Saray merkezlidir. Bütün Türkiye’yi önce kaosa sonra iç savaşa sürüklemek istiyorlar.

Tüm saldırılar polis eşliğinde yapılıyor. Saldırı Saray’a bağlı gruplar tarafından yapılıyor. Polisin gözetiminde ve yönlendirmesinde yapılıyor. Müdahale edilmiyor, göz yumuluyor. Bugün olanların hiçbiri tesadüf değildir. Saray 6 milyon yurttaşa doğrudan savaş açmıştır. Cumhurbaşkanı daha dün ‘400 vekil verseydiniz bunlar olmazdı’ dedi. Saray diktatörlüğüne karşı tek güç partimiz HDP’dir, partimize oy veren kitledir. Hedefleri HDP’dir ve oy veren halkımız olandır.

Savaş batıya taşındı. Kontrolünü kaybetmiş bir saldırı ile karşı karşıyayız. AKP boyun eğmeyeceğiz, had bildirmeye geçit vermeyeceğiz. Her yerde saldırı varsa, her yerde direniş olacak. Direniş yükselecek, demokratik ve meşru tavrını halkımız ortaya koymalıdır. HDP yönelik bir saldırı değildir, buna göz yumulursa Türkiye bir cehenneme döner. Türkiye teslim almaya yönelik bir saldırıdır. Bizleri teslim alamaz. Her yerde, her alanda kapsamlı saldırılara, ırkçı, şoven, katliamcı çizgiye karşı halkımız birleşik direnişini göstermelidir. Halkımız iradesine sahip çıkmalı. Bugüne kadar kazandığı tüm demokratik değerlerine sahip çıkmalı. Asla teslim olmayacağız. Tarih bir kez daha yazacaktır, halkımızın demokratik direnişi karşında yenilgi alacaklardır.”