BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL

HDP Genel Merkezi'ne saldırı

Partinin Ankara-Çankaya'daki genel merkezine akşam saatlerinde saldırı düzenlendi. Ölen ya da yaralanan olmazken, binanın ilk iki katında yangından dolayı hasar meydana geldi. HDP polisi, "üzerine düşeni yapmamakla" suçladı.

Abone ol

Ankara'da HDP Genel Merkezi'ne akşam saatlerinde saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, binanın ilk iki katında yangından dolayı hasar meydana geldi.

Türkiye saldırıdan, HDP Genel Merkez Basın Bürosu’nun basın kuruluşlarına TSİ 21.46’da gönderdiği "Genel Merkezimiz ağır saldırı altındadır ve polis üzerine düşeni yapmamaktadır" şeklindeki e-posta ile haberdar oldu.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, 150-200 kişilik bir grup, HDP Genel Merkezi’nin bulunduğu Çankaya'daki Büklüm Sokak’a geldi. Sokağın iki ucunda biriken grup önce İstiklal Marşı okuduktan sonra tekbir getirerek parti merkezinin önüne geldi.

Bozkurt işaretleri yaparak sürekli tekbir getiren grup, ellerindeki yanıcı maddeleri binadan içeri attı.

Tazyikli su ve biber gazıyla müdahale

Bölgeye sevk edilen Çevik Kuvvet polisleri, gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederken göstericiler ara sokaklara dağıldı. Yangına müdahale için de dört itfaiye ekibi bölgeye geldi.

Polis, HDP Genel Merkezi’nin olduğu sokakta geniş güvenlik önlemleri alırken, sokağa gazeteciler dahil giriş çıkışlar yasaklandı.

İlk müdahalede dağılan göstericilerden 50-100 kişilik bir grup tekrar binanın olduğu sokak önünde toplandı. Polisin, sokağa girişlerine izin vermeyince de bozkurt işaretleri yaparak, “Emniyet yol versin, çatışmalar başlasın” sloganları attılar. Aynı zamanda da araçlarından aralıksız Mehter Marşı çalındı.

Bölgede güvenlik önlemleri devam ederken grup, TSİ 23.00 sıralarında tamamen dağıldı.

HDP Genel Merkezi'ne daha önce de 18 Nisan 2015’te silahlı saldırı düzenlemişti.

Davutoğlu: Kabul edilemez

Baişbakan Ahmet Davutoğlu Hürriyet gazetesine ve HDP Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırılar sonrası Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Davutoğlu, "Başta basın kuruluşları olmak üzere, siyasi parti merkezleri ve sivil vatandaşlarımızın mülklerine zarar vermek kabul edilemez" dedi.