BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  DÜNYA

Azerbaycan'dan Türkiye için kardeşlik mesajları

Hakkari Dağlıca'da, Şanlıurfa Suruç’ta ve bu gün Iğdır'da yaşanılan terör saldırısına tepkiler sürüyor.

Abone ol

Hakkari Dağlıca'da, Şanlıurfa Suruç’ta ve bu gün Iğdır'da yaşanılan terör saldırısına tepkiler sürüyor.

Bu hain saldırı dost ve kardeş Azerbaycan toplumunu da çok ciddi şekilde etkilemiş. Azerbaycanın en çok okunan haber sitelerinden olan azxeber.com'un genel yayın yönetmeni, sosyal medya uzmanı Hacıbey Heyderli saldırıyla ilgili fikirlerini internethaber.com'a açıklayıb: "Türkiye'nin başarısı Azerbaycan'ın, Azerbaycan'ın başarısı ise Türkiye'nin başarısı. Sevincimiz de, acımız da ortaktır. Milli lider Haydar Aliyev'in de dediği gibi biz bir millet iki devletiz. Kardeş Türkiye'de şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyor ve terörü lenetliyoruz ".

Heyderli Azerbaycan sosyal medyasında da insanlar gün boyunca terror karışıtlı paylaşımlar etdiğini ve hain saldırını eleştirdiklərini söyledi: Bir kaç gündür ki, Azerbaycan toplumunun gündemi kardeş ve dost ülkee Türkiyede yaşanan olaylardır. Sosyal medyada şehitlerimizle ilgili yaptığımız paylaşımlarda insanların bu konuda ne kadar hassas olduğunu bir daha gördük.

Bu  saldırı haberini yaptıktan sonra yüzlerce okuyucunun habere yorumlar yaptığını, PKK-ya ise tepkilerin çok olduğunu bildiren, Heyderli konuşmasına şöyle devam etti: 
"Bu hain saldırıya tepkiler her keçen dakika daha da arttı ve sosyal medya hesabımıza 1 saat içinde yüzlerle tepki mesajları geldi. Azerbaycan toplumu Türkiye ile bir olduğunu bir daha gösterdi.

Heyderli Azerbaycan Cumhurbaşkan İlham Aliyevin de Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan'a Taziye Telefonu açdığını belirdi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlıca'daki terör saldırısında şehit olan askerler için taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayan Aliyev, yaptığı görüşmede Dağlıca'daki terör saldırısında askerlerin şehit olması ve yaralanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Azerbaycan halkı adına taziyelerini de ileten Aliyev'in, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Heyderlinin dediğine göre, Azerbaycan halkı da yıllardır ki, terrörden eziyyet çeken toplumlardandır: “Ermeni terörü ve bunun neticesindeki tecavüzünün Azerbaycan oldukça büyük zararları oldu. Bir milyon fazla insan kendi vatanları dışında sürgün hayatı yaşamaya başladı. Karabağ’da yaşayan 52.000 Azerbaycanlı özvatanlarından ayrı düştü. Azerbaycan topraklarının %20’si işgal edilmiş oldu. Karabağ’ın dışında Nahçıvan’ın ve Kazağ’ın bazı yerleşim birimleri Ermeni silahlı birliklerinin işgali altında kaldı. Ülkenin gelir kaynakları darmadağın oldu.

İşgal edilen yerlerde Ermeni tetrörist birlikleri 927 kütüphane bulundurulan 4,6 milyon eski elyazması ve baskı kitapları yaktılar,22 20 medeniyet evini dağıttılar. Ermeni tecavüzünü durdurmak için Azerbaycan Devleti BMT’ye ve muhtelif uluslararası ve muhtelif teşkilatlara müracaat etti. BMT Tehlikesizlik Şurası şimdiye kadar Dağlık Karabağ’la bağlı dört kanun ve sedrin bir dizi beyanatını kabul etmiştir”.