BIST 10.012
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.425,68
HABER /  GÜNCEL

Iğdır'da PKK saldırısı şehit haberleri var

IĞDIR 'dan gelen son dakika haberleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Iğdır'da polise saldırı düzenlendi 13 şehit haberi geldi. İşte Iğdır saldırı ve son durum.

Abone ol

IĞDIR 'da polis servisine terör örgütü PKK tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Son dakika haberlerine göre, saldırıda 13 polisimiz şehit oldu, 3 polisimiz yaralandı.

IĞDIR'dan Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polisleri götüren servis minibüsüne PKK'lı teröristler bombalı saldırıda bulundu. Gelen ilk son dakika haberlerde şehit sayısı 13 olarak bildirildi.

Polis minibüsüne düzenlenen saldırıda yaralanıp tedavi altına alınan askerlerden birinin kurtarılamayarak hayatını kaybetmesi sonucu şehit sayısı 12'den 13’e yükseldiği bildirildi.

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

fehmi-şahin-abdullah-gül-korumasi-iğdir-şehit.jpgIğdır'daki şehitlerimizin isimleri: 

P.M.Yusuf YELKENCİ
P.M. Fehmi ŞAHİN
P.M. Ali KOÇ
P.M. Haluk VARLI
P.M Burak ZOR
P.M. Yalçın TALIK
P.M Yaşar DOĞANCAY
P.M Hasan ESERLERİ
P.M İbrahim DERİNDERE
P.M Adem CANKURTARAN
P.M Bekir Serhat KAYA
Yaralılar
Mehmet ANCIN
İdris ŞAHİN
Müslüm DİKME
İsmail ORDU

ŞEHİTLERİN HABERİ VERİLİYOR
GÜL'ÜN KORUMASI ŞEHİT

Polis ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Fehmi Şahin'in Ankara'daki evinde yas var. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra eski Devlet Bakanı Kemal Derviş'in de yakın korumalığını yapan Şahin'in şehadet haberi, Tepebaşı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde diş hekimi olduğu öğrenilen eşi Çiğdem Şahin'e yakınları tarafından verildi.

Kurumundan Mamak Aşık Veysel Mahallesi'ndeki evine getirilen Çiğdem Şahin'e yakınları ve çevredeki vatandaşlar destek olmaya çalıştı. Şehidin komşularının da evlerine Türk bayrakları astığı sokağa Mamak Belediyesi taziye çadırı kurdu.

43 yaşındaki Şahin'in yaklaşık 5 ay önce şark görevini yapmak üzere Iğdır'a tayin olduğu öğrenildi. Şahin'in 11 yaşındaki oğlu Yağız'ın da vefat haberinin ardından katıldığı yaz kampını yarıda keserek Ankara'ya döndüğü bildirildi.

ŞEHİT BAŞKOMİSERİN BABAOCAĞINA ACI HABER GİTTİ
Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit düşen Başkomiser Mehmet Parlak'ın (32), Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki baba evinde yas var.

Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan ve İlçe Emniyet Müdürü Sebahattin Poçulu, şehadet haberini, şehidin Harbiye Mahallesi'nde ikamet eden babası Ahmet ve annesi Hatice Parlak'a verdi.

iğdir-şehidi-mehmet-parlak-babasi.jpgMetanetini koruduğu gözlenen baba Parlak, "Vatan sağ olsun, sebep olanlar daha beter olsun" diye konuştu.

Şehidin baba ocağı Türk bayrağıyla süslendi, acı haberi alan komşuları ve yakınları Ahmet ve Hatice Parlak çiftine taziyelerini iletti. Bu arada şehidin öğretmen olan eşinin İstanbul'da bulunduğu öğrenildi.

BABA OCAĞINA BAYRAK ASILDI
adem-cankurtaran-iğdir-şehit-polis.jpg
Polis ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Adem Cankurtaran'ın (31) Yozgat'taki babaevine ateş düştü. Şehidin baba ocağı Türk bayrağıyla süslendi.

ANNE BABASI HABERİ HAC'DA ALDI
Şehit polis memurlarından Ali Koç’un Haymana’da ikamet eden annesi Emine Koç ve babası Mithat Koç’un hac görevini yerine getirdiği sırada acılı haberi aldığı öğrenildi. Ali Koç’un Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’un komşunun akrabası olduğu öğrenildi. Bakan Alaboyun'un, hac görevini yerine getirilen anne ve babanın uçakla Türkiye’ye getirilmesi için devreye girdiği öğrenildi.

3 YILLIK EVLİYDİ 2 YAŞINDA KIZI VAR
ibrahim-derindere-iğdir-şehit-polis.jpgIĞDIR şehitlerinden 25 yaşındaki İbrahim Derindere’nin acı haberi, Derindere’nin Adana’daki Sarıçam ilçesinde bulunan Gültepe Mahallesi’nde yaşayan babasına polisler tarafından bildirildi. Şehidin baba evi ve mahalledeki birçok ev Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit babası Bayram Derindere, soğukkanlılığını koruyarak taziyeleri kabul etti. Üç yıllık evli ve 2 yaşında bir kız çocuğu olduğu öğrenilen 5 yıllık polis memuru İbrahim Derindere’nin cenazesi, yarın yapılacak resmi törenin ardından defnedilecek.

1 AY SONRA EVLENECEKTİ
Iğdır’daki terör saldırısında şehit olan Polis memuru Hasan Eser’in 1 ay sonra evleneceği ve bayramda izne gelmek için gün saydığı öğrenildi.
hasan-eser-iğdir-şehit-polis.jpgIğdır’da terör örgütü PKK saldırısında şehit düşen polis memuru Hasan Eser’in (24) Denizli’deki evine ateş düştü. Merkezefendi ilçesi Akkonak Mahallesi’nde oturan anne Sevgi Eser ve baba Serdar Eser’e acı haberi Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal verdi. 29 Ekim Apartmanın 2.katında oturan aileye acı haberin verilmesinin ardından evden feryatlar yükseldi. Anne Sevgi Eser ve baba Serdar Eser gözyaşlarına boğulurken, emniyet müdürü Hüseyin Namal ve diğer polisler aileyi sakinleştirmeye çalıştı. Aileye acı haberi veren Hüseyin Namal daha sonra dışarıya çıktı. 24 yaşında olan ve ilk görev yeri olarak Iğdır’a giden Hasan Eser’in bir süre önce Trabzon’da yaşayan Gül Eser ile nişanlandığını ve Ekim ayında da düğünleri olacağı öğrenildi. Evlenmesine 1 ay kala şehit düşen Hasan Eser’in cenazesinin yarın Denizli’ye getirilmesi bekleniyor.

ŞEHİT HABERİ YAYLADA VERİLDİ
Şehit düşen Yalçın Palıt’ın baba ocağına ateş düştü. Yaylada bulunan şehidin babası ve üvey annesi acı haber nedeniyle hastaneye kaldırılırken, akrabaları evinin önünde gözyaşı döktü.

“KUZENİME ÖLÜRKEN BİR YUDUM SU VERDİLER Mİ”
iğdir-şehidi-yalçin-palit.jpg
Şehidin baba ocağına komşular tarafından Türk bayrakları asıldı. Burada şehidin kuzeni Burcu Aktaş’ın feryadı ise yürekleri dağladı. Aktaş, kendisini sakinleştirmesi için su içirmeye çalışanlara “Kuzenim öldüğünde ona bir yudum su verdiler mi” diye feryat ederek gözyaşı döktü.

Şehidin kuzeni Mehmet Yıldız, “Çok saygılıydı. Mahallenin en beyefendi çocuğuydu. Küçük yaşta annesini kaybetti. Ağrı Doğubayazıt’ta sınırda görev yapıyordu. Ben kendisine ‘evli değilken ikinci doğu görevini yap’ dedim. İkinci doğu görevi için bir hafta 10 gün önce Iğdır’a gitti. Tayin arasında Kayseri’den ev için inşaattan eve girdi. Babası inşaat işçisiydi. Emekli oldu” dedi.

ŞEHİT POLİS HALUK VARLI
Şehit olan polis memuru Haluk Varlı'nın İzmir'de yaşayan eşi Gül Varlı haluk-varli-iğdir-şehidi.jpgacı haberi aldı. Haluk Varlı'nın bir ay önce İzmir'den tayini çıkıp Iğdır'a gittiği öğrenildi.

Haluk Varlı'nın acı haberi, İzmir'de özel bir okulda öğretmenlik yapan eşi Gül Varlı'ya sağlık ekipleri eşliğinde polis müdürleri bilgi verdi. Acı haberle fenalaşan Gül Varlı, sağlık ekiplerince özel bir hastaneye kaldırıldı.

Burada tedavi edilen Gül Varlı, daha sonra Balçova ilçesinde bulunan evine gelip eşyalarını topladı. Aslen Vanlı olan Haluk Varlı'nın Van'da defnedileceği belirtilirken, eşi Gül Varlı'da İzmir'den Van'a gitmek için uçakla yola çıktı.

Öte yandan Haluk Varlı'nın şehit olduğunu öğrenen komşuları şoke olurken gözyaşlarını tutamadı. Haluk Varlı'nın 1 ay önce İzmir'den Iğdır'a tayini çıktığı öğrenilirken eşi ile birlikte iki yıl önce oturdukları evi satın aldıkları belirtildi.

BOLU ŞEHİDİ YAŞAR DOĞANÇAY'IN 2 ÇOCUĞU VAR
şehit düşen polis memuru Yaşar Doğançay’ın Bolu’nun Dörtdivan ilçesi Cemaller köyündeki evine ateş düştü. Şehit polisin 2,5 yaşında ve 6 aylık iki erkek çocuğu olduğu öğrenildi. Şehit polis memuru Yaşar Doğançay’ın ailesine acı haberi Dörtdivan Kaymakamı Akın Karagöz ve Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu verdi. Şehit polis memuru Yaşar Doğançay’ın annesi Emine Doğançay ve babası Yaşar Doğançay acı haberi aldıklarında gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Bolu Valisi Aydın Baruş da şehidin evine giderek, acılı aileye destek oldu.

SAMSUN ŞEHİDİ BURAK ZORburak-zor.jpg
Irdır'da şehit edilen Burak Zor'un Samsun'daki baba evine ateş düştü. Oğlunun şehit haberini alan baba Ali Zor, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'a sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Aslen Gümüşhaneli olup Samsun nüfusuna kayıtlı olan 29 yaşındaki şehit polis memuru Burak Zor'un Samsun'un İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi'ndeki baba evine ateş düştü. Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve emniyet personeli şehit ailesinin evini ziyaret ederek taziyeleri iletti.

Polis, şehidin evinin dışına Türk bayrağı asarken, şehidin babası Ali Zor, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'a sarılarak "Burak beni yaktın oğlum" diye uzun süre ağladı.

Şehit babasını Emniyet Müdürü Yavuz teselli etmeye çalıştı. Şehit polisin Facebook'taki hesabındaki profil resmine ise "Sessiz olun polisler şehit oluyor" yazısının yer alması ve Dağlıca saldırısına tepkisi yürekleri dağladı.
muammer-ay-iğdir-şehidi.jpgEvli olan şehit polisin 1.5 yaşında oğlu olduğu öğrenildi.  Şehit polis Burak Zor'un Samsun'da toprağa verileceği belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda 13 polisin şehit olması nedeniyle İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'e başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, Iğdır'daki saldırı nedeniyle İçişleri Bakanı Altınok ve Emniyet Genel Müdürü Lekesiz'e başsağlığı telgrafı gönderdi.

Telgrafında terör saldırısını lanetleyerek, saldırının kendisini derinden üzdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, millete ve Türk polis teşkilatına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileklerini iletti.

IĞDIR VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Iğdır Valiliği, Dilucu Sınır Kapısına görevli polis memurlarını götüren servis minibüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 13 polisin şehit olduğunu açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "08.09.2015 günü saat 08.45-09.00 sıralarında Iğdır-Aralık yolu Çamurlu köyü mevkisinde terör örgütü mensupları tarafından Dilucu Kara Hudut Kapısında vatandaşlarımıza hizmet veren görevli polis memurlarını taşıyan servis aracı ile bu araca koruma görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı iki zırhlı araca bombalı saldırı yapıldığı, saldırı sonucu 13 polisimiz şehit olurken 1 Özel Harekat polis memurunun hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı" belirtildi.

Olayın ardından başlatılan operasyonda, olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişinin yakalandığı ifade edilerek şöyle denildi: "Operasyonlar devam etmektedir. Devletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliği için gece gündüz demeden görev yapan kahraman polislerimize yapılan bu hain saldırıyı esef ve şiddetle kınıyorum. Şunu asla ve asla unutmayalım ki; vatanımızı bölmeye, birlik ve beraberliğimizi yıkmaya hainlerin gücü yetmeyecektir. Bu vesile ile Iğdır halkı adına, merhumlara Allah'tan rahmet acılı ailelerine ve yakınlarına sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum.”

SALDIRI NASIL YAŞANDI?

Saldırı bu sabah saatlerinde Iğdır ile Aralık ilçesi arasındaki Hasanhan Köyü yakınındaki meydana geldi. PKK'lı teröristler önceden yola döşedikleri patlayıcıları polisleri taşıyan minibüs geçerken infilak ettirdi. Patlamayla birlikte savrulan minibüsteki polislerden 13'ü şehit oldu.

Bu arada, Iğdır'daki izinli sağlık personeli, yaralılara müdahale için göreve çağrıldı. Çok sayıda vatandaş da kan ihtiyacı için Iğdır Devlet Hastanesi'ne geldi.

Bölgede saldırı sonrası başlatılan operasyon ve şehitler ile yaralıların tahliye edilmesi çalışmalarına devam ediliyor.

iğdirda-pkk-saldirisi-şehit-haberleri-var.20150908102805.png

AYNI YERDE İKİNCİ SALDIRI

27 Ağustos Perşembe günü de Iğdır'dan Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan minibüse, PKK'lı teröristler tarafından çapraz ateş açılmış ve bir polis yaralanmıştı. Minibüse eşlik eden Özel Harekat polisleri, teröristlere karşılık verince çatışma çıkmıştı.

iğdirda-pkk-saldirisi-şehit-haberleri-var.jpg