BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.476,77
HABER /  GÜNCEL

YSK sandık sorgulama yurt içi yurt dışı nerede oy kullanacağım

Nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtını veren sandık sorgulama YSK resmi sitesi ile birlikte e devlet üzerinden de yapılabiliyor. Seçimlere artık iki hafta gibi bir süre kaldı. Nerede oy vereceğinizi sandık sorgulama ile hemen öğrenebilirsiniz.

Abone ol

YSK tarafından 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanacağınız sandıklar bellirlendi. Yurt içinde ikamet ediyorsanız; Seçmen Sorgulama uygulamasının 'Nerede Oy Kullanacağım' sayfasından oy vereceğiniz sandık bilgilerine ulaşabilir, Seçmen Bilgi Kağıdınızın dökümünü alabilirsiniz. Oy kullanma saatleri: Tüm yurtta 08.00 – 17.00 arasında olacak.

TC NO İLE SANDIK SORGULAMA NASIL YAPILIYOR: YSK sandık sorgulama ekranına girdiğinizde önünüze aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve TC kimlik numarınızı yazdıktan sonra resim doğrulama kısmında gördüğünüz harf ve rakamları yazın. Ardından sorguma tuşuna basın. Nerede oy vereceğim sorunuzun yanıtı anında önünüze gelecek. Sandık sorgulama için aşağıdaki görsele tıklamanız yeterli;

Yurt Dışı Sandık Sorgulama : YSK sitesinde bunun Nerede oy kullanacağım uygulamasının 'Yurt Dışı Sandık Sorgulama' sayfasından oy kullanacağınız tarih aralığı ile oy vereceğiniz yer adres bilgilerini sorgulayabilirsiniz. Yurt dışı sandık sorgulama için aşağıdaki görsele tıklamanız yeterli.

7-19 Haziran tarihleri arasında 60 ülke ve 123 dış temsilcilikte, 7-24 Haziran tarihleri arasında 34 gümrük kapısında oyunuzu kullanabilirsiniz.
Oy kullanma saatleri: Dış Temsilciliklerde: 09.00 - 21.00
Gümrük Kapılarında: 24 Saat (24 Haziran Pazar günü saat 17.00'a kadar)

Yurt dışı oy verme yerleri listesi için buraya tıklayın

E devlet üzerinden sandık sorgulama : e-devlet sistemi üzerinden de nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtını alabiliyorsunuz. Sandık sorgulama sisteminden ulaştığınız bilgileri dilerseniz cep telefonunuza kısa SMS olarak ya da mail adresinize bilgi olarak atabiliyorsunuz.

Seçimde oy vermek için gereken belgeler neler? : 24 Haziran seçimlerinde TC numaralı nüfus cüzdanıyla olduğu gibi Geçici Kimlik Belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliklerle de oy kulanılabiliyor.

YSK sandık görevlisi sorgulama 2018 sayfası