BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  GÜNCEL

Erdal İnönü'nün karısı Sevinç İnönü açıkladı : Eşim FETÖ ile...

Erdal İnönü Fethullah Gülen örgütüne destek verdi mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayındaki sözleri üzerine İnönü'nün eşi Sevinç İnönü açıklama yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı televizyon programında FETÖ’yle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan FETÖ konusunda aldatıldıklarını belirterek İnönü örneğini verip şunları söyledi:

-'FETÖ’nün bizim zamanımızda büyüdüğü iddiasını ben reddetmem. Bunlar büyük bir ihanet şebekesi içerisindeymiş. Aldatıldık. Taa Erdal İnönü’ye git, Bülent Ecevit’e. Ecevit, İnönü bunların en yakın dostuydu. Erdal İnönü’nün bunların okullarını ziyaret ettiğini iyi bilirim.”

EŞİM HİÇBİR ZAMAN ONLARLA...
Erdoğan'ın bu açıklaması üzerine Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü açıklama yaptı.

Eşi Erdal İnönü'nün FETÖ ile hiç teması olmadığını söyleyen Sevinç İnönü 'Eşim hiçbir zaman laik demokratik cumhuriyet ve Atatürk Devrimleri düşmanları ile bırakın 'yakın arkadaş'lığı, hiçbir şekilde ilişki içinde olmamış, bunların okullarını ziyaret etmemiş davetlerine katılmamıştır. Bu iddiayı şiddetle reddediyorum' dedi.

Erdal İnönü'nün 'Laik demokratik cumhuriyete yürekten inanmış bir bilim adamı ve siyasetçi olduğunu belirten Sevinç İnönü şunları söyledi:
-'Yaşamını bu değerleri savunarak geçirmiş, 12 Eylül darbecilerinin engelleri ile mücadele etmiştir. Recep Tayyip Erdoğan'ın rahmetli eşim İnönü'yü kendi siyasetine alet ederek doğru olmayan beyanda bulunması sadece 24 Haziran korkusu ile açıklanabilir. Hayatta olmayan bir kişiyi suçlayıp bir de üstüne "Gelsinler konuşalım" demenin başka ne anlamı olabilir? İddia sahibi hakkında yasal yollara başvurma hakkımı saklı tutuyorum.”

Sevinç İnönü, geçici bir süre yalıda oturmaya devam edeceğini belirtirken, yalıda NATA Holding'in merkezini İstanbul'a taşımaya hazırlanan Namık Tanık'ın kalacağı öğrenildi. Borçları nedeniyle 28 Şubat'ya Beykoz İcra Dairesi'nden satışa çıkarılan yalının satışı son anda durdurulmuş ve bir alıcının çıktığı, borçların kapanma güvencesinin verildiği söylenmişti. Sevinç İnönü'nün armatör kardeşi Selim Sohtorik'e kefaleti nedeniyle üzerine kalan borç yükü sonucunda yalı icradan satışa çıkarılmıştı.
Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü medyanın gündemine geçen yılki yalı satışı ile gelmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL için tarih verdi

Erdoğan 'ilk defa söylüyorum' dedi