BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  GÜNCEL

Hidayet Karaca kimlerin STV'den para aldığını açıkladı!

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ Çatı Davası'nın bugünkü celsesinde Hidayet Karaca, STV'den bazı isimlere yapılan ödemelerle ilgili suçlamaları cevaplandırdı. Karaca, "Önder Aytaç bizde program yaptı. Parasını ödedik. İyi de AK Parti'den Naci Bostancı, Yasin Aktay niye yazılmıyor? Avni Özgürel, Etyen Mahcupyan, Ahmet Taşgetiren, Derya Sazak, Saygı Öztürk, bunların hepsi yaptıkları program karşılığında Bank Asya üzerinden parasını alan insanlar" dedi.

Abone ol

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve karar aşamasına gelen FETÖ Çatı Davası'nın bugünkü son celsesi üç gündür savunmasını yapan Hidayet Karaca'nın son sözleriyle başladı.

STV'den bazı isimlere yapılan ödemelerle ilgili suçlamaları cevaplandıran Karaca, "Önder Aytaç bizde program yaptı. Parasını ödedik. İyi de AK Parti'den Naci Bostancı, Yasin Aktay niye yazılmıyor? Onlar da program yaptı? Onlar da bizden para aldı. Avni Özgürel, Etyen Mahcupyan, Ahmet Taşgetiren, Derya Sazak, Saygı Öztürk, bunların hepsi yaptıkları program karşılığında Bank Asya üzerinden parasını alan insanlar" dedi.

Üye olduğu bir vakfın, iş yaptığı tavukçuluk şirketlerden birisinde hakkında tahliye kararı veren eski hakim anne ve babasının hissesi olmasıyla kendi arasında bağlantı kurulup, bu şirketle, "Mustafa Başar paraya boğuldu" şeklinde haber yapılmasına tepki gösteren Karaca, şunları söyledi:

BU VAKIFTA BENİM DIŞIMDA 30 KİŞİ VAR: "Bu vakıfta benim dışımda 30 küsur insan var. Neden sadece bana soruluyor? Vakfı ben mi kurdum? Tavuk işi yapılmış. Hakim ailesinin yaptığı ticaret beni ne ilgilendirir. Kaldı ki, dosyadaki hesaplardan para kazanmadıkları, aksine vakfa borçlu oldukları görülüyor. Biz tavuklarla mı bu ülkeyi yıkacağız ya?

AK PARTİLİ VEKİLE SORMAK LAZIM: Kimler var bu vakıfta, şu anki TRT Genel Müdürünün babası, Hayrettin Karaman, Mehmet Fatih Saraç, Murat Ülker, Ömer Bolat. Peki korsan denilen hakkımda tahliye kararının verildiği 2014'teki yönetim kurulu başkanı kim, AK Parti milletvekili İsrafil Kışla. Öncelikle şunu belirteyim, tahliye kararı hukukidir. Ben şu anda tutuklu değilim, rehin tutuluyorum. Eğer Mustafa Başar paraya boğulduysa, AK Parti milletvekili İsrafil Kışla'ya sormaları lazım."