BIST 8.798
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,30
HABER /  GÜNCEL

YPG'den IŞİD skandalı Suriye'de aynı taktiği uyguladı!

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YGP'nin skandal taktiği ortaya çıktı. YPG militanlarının terör örgütü IŞİD gibi, Arap ailelerini canlı kalkan olarak kullandığı belirtildi.

Abone ol

Terör örgütü YPG, Fırat Kalkanı operasyonuna gölge düşürmek için daha önce terör örgütü IŞİD'in de başvurduğu çirkin bir oyunu ortaya çıkardı.

YPG'li teröristlerin sivillerden kendilerine canlı kalkan oluşturduğu iddia edildi. Özellikle sosyal medya üzerinden Türk askerinin Cerablus'taki sivilleri katlettiği yalanını ortaya atarak operasyona gölge düşürmeye çalışan YPG'li teröristler, Türk savaş uçaklarının harekatı sırasında vurulacak noktalarda militanlarla birlikte sivillerin de hayatını kaybetmesi için Arap köylüleri rehin almaya başladı.

İDDİAYA YANIT BAŞBAKANLIK'TAN GELDİ

YPG militanlarının canlı kalkan yapmaya çalıştığı Arap ailelerin ise teröristlere karşı çıkmaya çalıştığı kaydedildi. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada da "Suriye'de icra edilen harekat kapsamında bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir" denildi.


ASKERİ HAREKETLİLİK VE MAYIN TEMİZLİĞİ

Dün sınırın iki yanında da askeri hareketlilik sürdü ve Cerablus'a askeri sevkıyat yapıldı. Bir yandan da IŞİD'in tuzakladığı mayınlar temizlendi.