BIST 10.141
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.458,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖK katsayıdan kurtulmak istiyor

YÖK Başkanı yine açık konuştu ve meslek liselerine uygulanan katsayıdan rahatsız olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Abone ol

Yüksek öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, meslek liseleri mezunlarına üniversite giriş sınavında uygulanan katsayıdan kurtulmak gerektiğini söyleyerek, "Bu konuda Danıştay'a açılan dava inşallah lehimize sonuçlanacak" dedi.

Bilecik Üniversitesi'nin 2009- 2010 akademik yılı açılış töreni Gülümbe Kampusü'nde yapıldı. Törene Bilecik Valisi Musa Çolak, Bilecik Belediyle Başkanı AK Parti'li Selim Yağcı, AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile çok sayıda kişi katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, törende yaptığı konuşmada mesleki ve teknik okullardaki önemli meselelerden birinin katsayının kaldırılması olduğunu söyledi. Kendilerinin katsayıyı kaldırdıklarını ancak bu konuda Danıştay'a dava açıldığını ifade eden Özcan şunları söyledi: "Katsayının kaldırılması meselesini aslında mesleki ve teknik eğitim meselesi kapsamında ele almıştık. Bu meseleyi gözden geçirdiğimiz zaman katsayı duvar gibi karşımızda idi. Gerçekten kaldırılması gerekiyordu. Çünkü son 10 yılda mesleki ve teknik eğitime yapılan eleştirilere bakarsanız eğer mesleki ve teknik eğitim okullarının derecesinin sıfıra indiğini ve de hiçbir zaman ülkemizin ihtiyacı olan öğrencileri üretemediğini gördük. Azalan sayılar alarm verici idi. Kalkınmakta olan bizim gibi bir ülke için mesleki ve teknik eğitimdeki öğrencilerimiz alarm verici durumdadır. Bunu düzeltmek için katsayıdan kurtulmamız gerekiyor.Bu süreçte Danıştay'a dava açıldı. İnşallah o dava bizim lehimize sonuçlanır ve ülkemizin ihtiyacı olan mesleki ve teknik eğitim personeline, çalışanlarına kavuşabiliriz." YÖK Başkanı Özcan yapılan konuşmaların ardından Bilecik Üniversitesi kampusündeki altyapı inşaatının temelini attı.

Bilecik'te Valiliği ve Belediye'yi de ziyaret eden Yusuf Ziya Özcan, kendisinin 2 yıl Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi'nde okuduğunu söyledi. Lise binasının şu an Bilecik Belediyesi hizmet binası olarak kullanıldığını belirten YÖK Başkanı Özcan, "Bu binanın karşısında teyzem otururdu. O balkona kırmızı halı çıkardığı zaman evde yemek yapmış anlamına gelirdi. Ben de hemen teyzemin yanına giderdim. Ayrıca o zamanlar spora da büyük önem verirdim. Pazaryeri ilçesinde lisanslı olarak futbol oynadım" dedi.