BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yine kadına şiddet yine ölüm

Bağcılar'da 11 çocuk annesi kadın, kocası tarafından öldürüldü.

Abone ol

Kemalpaşa Mahallesi 2/1 sokaktaki evde Nimet Çağan (39) ve kocası Şerif Çağan (44) arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesinin ardından Şerif Çağan mutfaktan aldığı bıçakla 11 çocuk annesi eşini defalarca bıçakladı.

Dört çocuğu odalarında uyurken meydana gelen olayda talihsiz kadın olay yerinde can verdi. Katil zanlısı koca ise evden kaçarak izini kaybettirdi. Komşuların ihbarı üzerine olayın meydana geldiği daireye gelen polis ve sağlık ekipleri 39 yaşındaki 11 çocuk annesinin mutfaktaki cansız bedeniyle karşılaştı. 

333333.jpg

Ailenin haberi alan çocukları da annelerinin ölüm haberi üzerine sinir krizleri geçirdi. Talihsiz kadının cenazesi polis ekiplerinin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Kocası tarafından öldürülen Çağan'ın çocuklarının, cenazenin evden çıkarılması sırasında gözyaşlarına boğulması yürekleri dağladı. En küçüğü 2, en büyüğü 19 yaşında olan çocukları mahalle sakinleri ve yakınları teselli etmeye çalıştı.

CENAZEYE BDP'Lİ KADINLAR SAHİP ÇIKTI

Kocası tarafından katledilen Nimet Çağan'ın cenazesine BDP'li kadınlar sahip çıktı. Bağcılar İlçe Örgütü üyesi bir çok kadın olay yerine gelerek gözyaşı döktü. Çağan'ın cenazesi de yine kadınlar tarafından omuzlanarak cenaze aracına konuldu. BDP Bağcılar Örgütü üyesi kadınlar 'Öğrendiğimize göre arkadaşımız daha önce işkence görmüş ve darp edilmiş. Polisten koruma istemiş. Öldükten sonra kimsenin sahip çıkmasına gerek yok. Biz kadınlar olarak cenazemizi taşırız' şeklinde konuştu.

KATİL KOCA 6 AY UZAKLAŞTIRILMIŞ

Hayatını kaybeden Nimet Çağan'ın 2012 yılında geçimsizlik ve şidddet gördüğü gerekçesiyle polise başvurduğu, eşi Şerif Çağan'ın uzaklaştırma cezası aldığı ve kendisine de 6 ay koruma tahsis edildiği öğrenildi. Bu arada geçen sürede aile büyüklerinin devreye girerek çifti barıştırdığı, talihsiz kadının yasal süre olan 6 ayın dolmasının ardından tekrar koruma talep etmediği öğrenildi.

77777.jpg

Eşini defalarca bıçaklayarak öldüren koca Şerif Çağan olaydan kısa bir süre sonra Bağcılar Asayiş Büro ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Katil zanlısı koca işlemlerinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.