BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Redhack lideri Manyak maskeyi çıkardı İZLE

Polisin aylardır aradığı, Redhack'in lideri olduğu söylenen 'Manyak' maskesini çıkarıp, yüzünü gösterdi.

Abone ol

Emniyet Sibersuçlarla Daire Başkanlığı’na bağlı polisler aylardır RedHack (Kızıl Hackerlar Birliği) lideri olduğu söylenen ‘MaNYaK’ isimli hackerın peşinde. Redhack şimdi de Taylan K.'nin tutuklanmasının ardından Manyak'ın yüzünün gösterildiği videoyu yayınladı.

Siber emniyet, son olarak ‘MaNYaK’ diye oyuncu Barış Atay’ı gözaltına almış, Atay’la birlikte 14 kişi dört gün sonra serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılanlardan yine ‘MaNYaK’ olduğu iddia edilen Taylan K.’nın hakkında savcılığın itirazı üzerine tutuklama kararı çıkartıldı ve cezaevine kondu.

Taylan K.’nın yeniden gözaltına alınmasına cevap veren Redhack, Twitter’dan, “Susmayacağız. Sabrımızı zorlamayın. Eğer baskılarınıza boyun eğeceğimizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Suçsuz insanları serbest bırakıyorlar, aradan iki gün geçmeden tekrar tutukluyorlar. Suçsuz insanlara gözdağı verip bizi susturmak amaçları” açıklaması yaptı. Emniyet’in herkesi ‘MaNYaK’ yapmasından esinlenen hackerları, bu kez sürekli maskeyle dolaşan Meksika’nın devrimci lideri Marcos’un videosuna özenerek bir video hazırladı.Marcos, “Yüzümü gösteriyorum” videosunda her maskeyi çıkarışında, ayrı bir yüz ortaya çıkan bir klip hazırladı.