BIST 10.046
DOLAR 32,51
EURO 34,73
ALTIN 2.395,87
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yılmaz Vural fena bombaladı

Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, "Üç büyüklerden birini çalıştırayım, rakip takım orta sahayı geçerse şerefsizim" dedi.

Abone ol

"ABD'deki uzman Türkiye'de liderlik eğitimi verirken Atatürk'le beni örnek gösteriyor ama futbolu yönetenler değerimi bilmiyor" diyen Vural'ın eleştiri oklarından, Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum da nasibini aldı.

İzmirgücü Spor Vakfı'nın (İZVAK), Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın sponsorluğunda düzenlediği Ayın Başarılıları Yarışması'na İzmir'de konuk olan Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, açıklamalarıyla yine gündeme oturdu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Cristoph Daum'u eleştiren, kendisine bugüne kadar Üç Büyükler'de görev vermeyenleri topa tutan Vural, "Ben Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş'ı çalıştırayım rakip takım eğer orta sahayı geçerse şerefsizim" diyerek tüm dikkatleri üzerine çekti.
Almanya'da uzun yıllar yaşadığını, orada Alman vatandaşlarının her zaman ilk önceliği aldığını, ancak Türkiye'de Türk insanına gereken önemin verilmediğinin altını ısrarla çizen Vural "Daum, Fenerbahçe'de üst üste 7 maç galip gelemedi. Sorarım size, o koltukta ben oturuyor olsaydım öyle bir kredinin sahibi olabilir miydim? Geçenlerde ABD'den bir danışman, Türkiye'ye gelerek CEO'lara liderlik eğitimi verdi. Adam liderliği anlatırken Türkiye'den Atatürk'le beni örnek gösterdi. O benim babamın oğlu mu?

Tanımam etmem. Ama ABD'deki uzman bile benim yaptıklarımın farkında, fakat ne yazık ki burada futbolu yönetenler farkında değil. Fenerbahçe ile oynadığımız maçı yayınlanan İspanya'nın Canal Plus televizyonu yorumcuları bile benim için (Bu nasıl bir futbol dehasıdır) yorumu yapıyor, düşünün siz artık gerisini" diye konuştu.

BUCASPOR'A ÖNERİLER
Vural, Kayseri Erciyesspor'u 4-0 yenerek Turkcell Süper Lig'e yükselerek İzmir'in 7 yıllık hasretine nokta koyan Bucaspor'un Başkanı Dr. Mehmet Bektur'u da tebrik ederken uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi.
"Bir bilen konuşuyor aman dikkat edin" diyen Vural, "Benim hayatım kümede kalma savaşı veren takımların başında geçti. O nedenle sözlerimi lütfen bir yere not edin" diyerek şunları söyledi, "Bugünden itibaren Bucaspor'un başındaki en büyük tehlike kadro istikrarını koruyabilmektir. Kadrosunu baştan aşağıya yenileme kalkarsanız yanarsınız. Ancak yapıyı korurken bile Birinci Lig ile Turkcell Süper Lig arasında gerçekten çok derin bir uçurum olduğu gerçeğini ihmal etmeyin. Siz, Bucaspor olarak bu noktaya 3. Lig'den geldiniz. Her aşamayı yakından biliyorsunuz ama Turkcell Süper Lig gerçekten bambaşka. Önem vereceğiniz bir diğer konu yabancı oyuncu seçimidir. Çünkü piyasada zaten çok Türk futbolcu yok. Kasımpaşa, bu sezon 8 yabancısından sadece birini oynatabildi. Siz böyle yapmayın. Sorunlu Güney Amerika futbolcularını alırsanız haliniz duman olur. Avrupa Şampiyonu olan U-15 takımınızın kıymetini bilin. Oradan 2-3 sene sonra müthiş oyuncular gelecek ancak onlara gelebileceği ortamı hazırlayın. Tüm bunların üzerine teknik adam seçiminizde çok dikkatli davranın. Bana soracak olursanız Özcan Kızıltan'la devam edin derim. Çünkü bu takımın yapısını, hedeflerini ondan daha iyi bilen birini bulamazsınız. Futbolculara paralarını zamanında ödeyin. Verdiğiniz tüm sözleri tutarak bir güven ortamı yaratın. Kasımpaşa'nın bu sezonki çıkışındaki en önemli paylardan birisinin verilen sözler olduğunu unutmayın. Her adımınızı dikkatli atın. Para çok diye savurmayın. Bakın Bursaspor şampiyonluğa gidiyor ama 25 milyon TL
borcu var. Maddi dengeyi her zaman gözetin. Yönetim olarak otoriteyi sakın futbolcuya teslim etmeyin. Kulübün teknik anlamdaki tek otoritesi teknik adamdır. Onu sakın futbolcuya kurban etmeyin. Tüm bunları yaparsanız kalıcı olursunuz. Ve bunlar deveye hendek atlatmak falan değil, basit uygulamalardır"

BUCASPOR'A İLK KUPA İZVAK'TAN
Vural'a plaket ve günün anısına özel bir hediye veren İZVAK Yönetimi, Turkcell Süper Lig'e yükselen Bucaspor'a ise temsili bir şampiyonluk kupası ve Mart ayı ödüllerini sundu. Bucaspor'a ilk kupasını verdiklerini söyleyen İZVAK Başkanı Erdoğan Tözge, "İnşallah Altay veya Karşıyaka da Turkcell Süper Lig'e yükselerek bu gururumuzu perçinler" dedi. Bu arada İZVAK Jürisi, Nisan ayının en başarılı takımı olarak Karşıyaka'yı seçerken, Karşıyaka Teknik Direktörü Erdoğan Arıca ve golcü Okan Öztürk de diğer ödülleri alan isimler oldu.