BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.409,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayburt a Sosyal Güvenlik Haftası

SGK İl Müdürü Bilal Başer, Sosyal Güvenlik Haftası'nın kutlanma amacının toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Abone ol

SGK Bayburt İl Müdürü Bilal Başer, 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanacak Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başer, sosyal güvenlik bilincini oluşturmaya yönelik afiş ve pankartlar hazırlatılarak Bayburt'ta cadde ve sokaklara astırıldığını söyledi. Bu yolla toplum bilincinin oluşturulmasında ilk adımların atıldığını ve haftanın amacına yönelik il ve ilçelerde bilgilendirme masalarının oluşturulduğunu belirten Başer, "Her masada konusuna uzman iki personel görevlendirdik. Müracaat edenlerin sorularını cevaplandırarak bilgi broşürlerimizin dağıtımını sağlayacak,eleştirileri not alacak ve bunlar değerlendirilecektir. Üniversite ve Polis Meslek Yüksek Okulu'nda öğrencilere, Özel İdare Genel sekreterlik toplantı salonunda katılımcılara sosyal güvenlik bilgileri sunulacaktır" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu il Müdürü Bilal Başer, toplumun her kesiminden insanlarla sosyal güvenlik kültürünün oluşması yönünde sadece sosyal güvenlik haftasında değil her zaman bu çalışmaları yapmayı planladıklarını söyleyerek tüm halkın desteğini beklediğini bildirdi.

Sosyal güvenlik bilincinin oluştuğu ülkelerde kayıt dışılığın yüzde 7'lerde iken Türkiye'de bu oranın yüzde 43'lerde olduğuna değinen Başer, vatandaşlara şu şekilde mesaj verdi: "Sosyal Güvenlik Bilincinin oluşması şarttır. 2010 yılı kayıt dışı istihdamla mücadele yılı olacaktır. Sigortalı olun, Sigortasız işçi çalıştırmayın. Kayıt dışı istihdama müsaade etmeyin. Sosyal Güvenliğe kayıtlı ol, kaygısız ol, emekli olmak istiyorsan sigortalı çalış, sigortasız çalışma, sonra uygulanacak yaptırımlarda sosyal
güvenlik kurumunu sorumlu tutma."

İl Müdürü Başer, Sosyal güvenliğin vatandaş odaklı, hızlı ve hoşgörülü hizmet vermeyi hedeflediğini, artık emeklilik işlemlerinin ortalama bir ayda sonuçlandığını da sözlerine ekledi.

Kahvaltıda bulunan Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelip bilgi paylaşımından dolayı SGK İl Müdürü Bilal Başer'e teşekkür ederek, bütün SGK çalışanlarının Sosyal Güvenlik Haftası'nı kutladı.