BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal CHP kurultayına gelmeyecek

CHP sözcüsü Mustafa Özyürek, Deniz Baykal'ın parti kurultayına gelmeyeceğini açıkladı.

Abone ol

CHP  Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Deniz Baykal'ın partinin 12 gün sonra yapılacak olan genel kongresine gelmeyeceği belirtildi. CHP sözcüsü Mustafa Özyürek mikrofonlara şöyle konuştu:

Çok çirkin bir komploya hem CHP hem de genel başkanımız kurban edilmek istenmiş. Sayın Başbakanımız kendisini arayan sadece vatandaştan herkesle konuştu. Biraz önce genel başkanlıktan istifa etti. Bu bizim için zor bir durumdur. Çünkü CHP ile Deniz Baykal özdeşleşmiştir. Deniz Baykal’dan CHP’yi, CHP’yi ayırmak mümkün değildir. 15 gün sonra bir kurultay var. O kurultayda partimiz gerekli değerlendirmeleri yapacaktır. Elbette sayın Baykal’ın ifade ettiği gibi kendisi her durumda mücadeleye devam edecektir. CHP sıradan bir partinin varolma yokolma mücadelesi değildir. CHP laik demokrasiyi yaşatma, Atatürk ilke ve inkılaplarını hakim kılma mücadelesidir. Sayın Baykal her pozisyonda bize her türlü yardımı ve desteği vereceğini ifade ettiler. Bizim için de sizinle beraber öğrendik olduk. Yeni bir durumdur. Biraz sonra MYK durumu değerlendirecektir. Şimdiden söylediğim  normal kurultay süreci devam edecektir.

 

Aday olacak mı?

 

Hepimizin gönlünde tekrar üstlenmesidir. Ama kendisi ben bu kurultaya katılmayacağım dedi. Ama partililerimiz yolunu çizmelidir.