BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,02
ALTIN 2.442,16
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım rest çekti

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Tanımadığı bir devletin uçak ve gemileri hiçbir limanımızdan yararlanamaz!" dedi.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin uluslararası kuralları uyguladığını belirterek, tanımadığı bir devletin uçak ve gemilerinin Türkiye'nin hiçbir limanından yararlanamayacağını söyledi.

Yıldırım, bu aşamada Güney Kıbrıs Rum yönetiminin de Türkiye Cumhuriyeti'nin limanlarından yararlanamayacağını vurguladı. Binali Yıldırım, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar'ın onuruna verdiği yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak Kuzey Kıbrıs'ın ihtiyaçlarını gidermeye ve uluslararası alanda gelişmesi için yardımların devam edeceğini kaydetti.

KKTC'ye Sahil Radyosu'nun açılışı için geldiğini belirten Yıldırım, radyonun denizde can ve mal emniyeti için gerekliliğine değindi. Radyonun kurulmasında, yaklaşık 1 milyon 300 bin avroluk yardımın Türkiye'nin katkılarıyla temin edildiğini ifade eden Yıldırım, Sahil Radyosu'nun en güvenli radyolardan biri olacağını ve gemilerin Girit-Rodos, İskenderun körfezinden başka, bir hatla Karadeniz'e kadar haberleşme imkanı bulacağını anlattı.
Yıldırım, 2006 yılı için başka projeleri olduğunu, çok yakında otomatik tanımlama sistemi ve GPRS sisteminin de KKTC'de kurulacağını ifade ederek, Türkiye'de ne varsa Kuzey Kıbrıs'a da eş zamanlı olarak onun kurulacağına kaydetti.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar da, Türkiye'nin katkılarıyla devreye sokulacak radyo için yaklaşık 1 milyon 300 bin avroluk kaynak tahsis edildiğini ifade ederek, radyonun kuruluş amacının Doğu Akdeniz'den Orta Akdeniz'e kadar uzanan bir bölgede seyreden gemilere hizmet vermek olduğunu söyledi. Usar, zorda olan gemilere acil yardım çağrısı ve gemiler arası iletişim sağlayacak sistemin, Bakü-Ceyhan boru hattının devreye girmesiyle oluşacak yoğun gemi trafiğinde emniyeti sağlamak için önemli rol oynayacağını vurguladı.