BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Eylemciler yatırımı etkiledi

Diyarbakır'da yaşanan olaylardan ''ilk darbeyi yatırımların yediği'' belirtildi..

Abone ol

Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Sekreteri Abbas Taşdemir, Diyarbakır'da yaşanan olaylardan ''ilk darbeyi yatırımların yediğini'' belirtti.

Taşdemir, yaptığı yazılı açıklamada, terörün, ''öncelikle ekonomik kalkınmanın gerçekleştirilmesi, bölgedeki işsizlere aş ve iş imkanının sağlanmasıyla'' önlenebileceğini kaydetti.

Ekonomik kalkınmanın da temel şartını ''huzur, güven ve istikrar ortamının'' oluşturduğunu ifade eden Taşdemir, ''Son günlerde gerçekleşen olaylar, bölgeye yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı işadamlarını tedirgin etmekte ve bölgeyle ilgili yatırım planlarını yeniden gözden geçirmelerine neden olmakta, bazıları yatırım görüşmelerini iptal etmektedir'' dedi.

Taşdemir, gerçekleştirilmek istenen olayların, ''bölge insanının aşına, işine ve istikbaline engel olduğunu'' vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Kandırılmış gençlerimiz, ailesine, akrabasına ve kardeşlerine zarar verdiğini görmelidir. İstikbalde birlikte olma azim ve kararlılığıyla müzakere sürecine
başladığımız AB üyesi ülkelerden özellikle Damimarka'dan, terörü teşvik eden, cesaretlendiren ve uygun zemin hazırlayan tahrik ve uygulamalardan vazgeçmelerini; küreselleşen dünyamızda bir yerdeki yangının başka yere sıçramamasının mümkün olmadığını düşünerek politikalarını yeniden gözden geçirmelerini ümit ediyor ve bekliyoruz.''

Taşdemir, devletin de acilen gerekeni yaparak, olayların, diğer bölgelere yayılmadan önlemesini beklediklerini söyledi.