BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

IMF iki hafta Türkiyede!

Mali sektörün yeniden değerlendirilmesi için Dünya Bankası ve IMF'den heyet geliyor.

Abone ol

Hazine, Dünya Bankası ve IMF ile ortaklaşa yürütülecek ''Mali Sektörün Değerlendirilmesi Programı'' (FSAP) çalışmaları kapsamında, her iki kuruluş yetkililerinden oluşan bir heyetin Türkiye'ye geleceğini bildirdi.

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'de mali sektör reformu kapsamında son derece önemli adımların atıldığı, mali sektörün operasyonel ve finansal açıdan yeniden yapılandırılması, düzenleme ve denetleme alanında uluslararası standartlara uyum ve risk yönetimi ile iç kontrol sistemlerinin güçlendirilmesi gibi hususlarda büyük mesafenin kat edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Türkiye'de devam eden bu mali sektör reformu çerçevesinde, sektörün kapsamlı olarak değerlendirilmesi amacıyla FSAP çalışmasının başlatıldığı belirtildi.

HEYET İKİ HAFTA TÜRKİYE'DE

Açıklamada, Dünya Bankası ve IMF ile ortaklaşa yürütülecek FSAP çalışması kapsamında, Dünya Bankası ve IMF yetkililerinden oluşan bir heyetin, 5-18 Nisan tarihleri arasında ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektör temsilcileriyle görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'yi ziyaret edeceği ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi ''Dünya Bankası ve IMF üyesi ülkelerin mali sektörlerinin tüm yönleriyle ele alınarak değerlendirildiği ve 1999 yılından bu yana yürütülmekte olan FSAP çalışmalarının bugüne kadar gelişmekte olan ve gelişmiş 80'den fazla ülkede gerçekleştirildi. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'ne (OECD) üye ülkelerin tamamına yakını da FSAP çalışmasına katılım sağladı.''

Açıklamada FSAP çalışması kapsamında, makro ekonomik gelişmeler ve
mali sektördeki değişim, mali sektör ile reel sektör arasındaki bağlantılar ve mali sektörde uygulanan standartların, uluslararası standartlarla uyumu gibi konularda değerlendirmelerin yapılacağı kaydedildi.

Yapılacak çalışmanın, mali sektörde şimdiye kadar sürdürülen şeffaflık politikası ve mali sektördeki mevcut güven ortamının pekişmesine imkan sağlayacağı belirtilen açıklamada, bu doğrultuda başlatılan FSAP çalışmasının, geçen dönemde elde edilen somut ilerlemeleri teyit etmesi ve mali sektörümüze yönelik gelecekte yapılacak çalışmalara katkıda bulunmasının beklendiği ifade edildi.