BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PKKnın hedefi büyüktü

Ankara günler sonra Diyarbakır eylemini değerlendirdi. Gül ise, "PKK büyük bir eylem hazırlığındaydı dedi."

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır ve Batman'da meydana gelen terör olaylarıyla ilgili olarak, ''bunu yapanların niyetlerini de, kimliklerini de biliyoruz. Müdahale şartlarımız bellidir ama hepsinin zamanlaması var'' dedi.

Ankara'da AKP il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, "şiddet meşru bir hak arama yolu değildir, biz bunlara müsaade etmeyiz. Atılması gereken adım neyse atarız" dedi.

Gül: "PKK büyük hazırlık içindeydi"
Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de, terörle mücadele konusunda gereken her türlü önlemin alınacağını, bunlar arasında yasal düzenlemelerin de olabileceğini söyledi. AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Gül, Diyarbakır'daki olaylar hakkında bilgi verdi. Gül, "PKK, çok büyük hazırlık içindeydi. Daha büyük bir planlaması vardı. İstihbarat örgütleri çok iyi çalıştı, neler yapacağı adım adım öğrenildi, gerekli önlemler alındı ve olayların büyümesi engellendi" dedi.

PKK'nın süreci devam ettirmek istediğini belirten Gül, "gerekli önlemler alınacak. Bu önlemler arasında yasal tedbirler de olabilir. Ama kesinlikle demokratik süreçten geri adım atılmayacak" diye konuştu. Abdullah Gül, Avrupa Birliği'nin aykırı seslere daha çok kulak kabarttığına dikkat çekerek, birliğin meydana gelen bu olayları daha doğru algılamasının sağlanacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan da burada yaptığı konuşmada, halkın terör örgütünün eylemlerine destek vermediğine dikkat çekti. Erdoğan, "bunu olumlu buluyorum. Terör konusunu çözmek zorundayız. Bölgeye yapılacak yatırımlar etkilenebilir" dedi.

Diyarbakır'daki olaylar
Diyarbakır'da 28 martta dört PKK'lının cenaze törenlerinin ardından başlayan ve dün de devam eden gösterilerde ölenlerin sayısının toplam altı olduğu açıklandı. Kentte yaşam normale dönmeye başladı, esnafın çoğu işyerlerini açtı.

Diyarbakır Valiliği dünkü gösterilerde 6 yaşındaki Enes Ata, 18 yaşındaki Mehmet Akbulut ve ismi henüz öğrenilemeyen 25 yaşlarındaki bir kişinin öldüğünü açıkladı.


CNN TÜRK