BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Aksu Baydemiri çizdi

Aksu'nun Baydemir tutumu ve Erdoğan'ın sözleri, Diyarbakır'da büyük bir operasyona işaret ediyor.

Abone ol

Erdoğan, hakkında soruşturma açılan DTP'li Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'e: "Belediye başkanı olmak insana farklı konum getiriyor ama sorumsuzluğu getirmiyor. Kanunlar karşısında o da aynı sorumluluk içinde olmak durumundadır. Ağzından çıkanları gayet iyi kontrol ederek çıkarmak lazım. Ne getirir ne götürür bilmek lazım. Haber metinlerinden gördüğüm kadarıyla demokratik hukuk devletinde bir belediye başkanı bu ifadeleri kullanamaz." diye tepki gösterince, İçişleri Bakanı harekete geçti..

Geçici olarak görevden uzaklaştırma yetkisi bulunan İçişleri Bakanı, "Kaybımız 14'tü, 16 oldu" diyerek dağdaki çatışmada öldürülen 14 teröristi öven Osman Baydemir'i görevden uzaklaştırmak için düğmeye bastı..

Söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan Baydemir'in "Soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırılması" formülü, dünktü Terör Zirvesi'nde de ele alındı.

Uzaklaştırma formülüne askerin sıcak baktığı belirtilirken, hükümet içinden bazı isimler ise, "Görevden alınırsa oradaki pravakatörler olayları iyice tırmandırabilir. Bölgede yeni bir gerginlik olmasındansa, olayları bastırmak için uğraşmalayız" diyerek bu formüle karşı çıkıyor..