BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım İngiltere'den FETÖ'cü işadamlarını isteyecek! O isim bomba!

Başbakan Binali Yıldırım'ın İngiltere ziyareti kapsamında ülkedeki FETÖ'cü işadamlarının iadesini isteyeceği açıklandı. İstenilecek o işadamı Akın İpek mi?

Abone ol

İngiliz Guardian gazetesi, Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün Londra'da İngiltere Başbakanı Theresa May ile yapacağı görüşmede, 15 Temmuz darbe girişimi ile bağlantılı olduğu iddia edilen iş adamı ve şahısların Türkiye'ye iade edilmesini isteyeceğini yazdı. 

Guardian gazetesine konuşan Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlarından Özlem Zengin, yaklaşık 60 bin kişinin darbe girişimi ile bağlantılı olduğunu belirten Zengin, İngiltere'nin Gülen hareketini "terör örgütü" olarak yasa dışı ilan etmesini istedi.

GÜNDEMDEKİ KONULARDAN BİRİ BU OLACAK

"İngiltere ile iyi ilişkilerimiz var. İngiltere'deki bazı iş adamlarının Türkiye'ye iade edilmesi için talepte bulunduk. Bir iş adamı yasa dışı yollardan İngiltere'ye kaçtı..." diyen Özlem Zengin, "Türkiye Başbakanı özel konuları görüşmek üzere Londra'ya geliyor. Bu da gündemdeki konulardan biri olacak" dedi.

GÜLEN DESTEKÇİLERİ NE DEDİ?

Gazeteye konuşan İngiltere'de yaşayan bir Gülen destekçisi herhangi bir iade talebinin uygulandığından haberdar olmadığını belirtiyor ancak "Onları bekliyoruz" diyor. Haberde İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın "Kurallar gereğince, İngiliz kurumları bir iade talebi alıp almadığını, o taleple ilgili bir gözaltı yapılana kadar ne doğrular ne de yalanlar" açıklaması yaptığı hatırlatılıyor.

O İŞADAMI AKIN İPEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin'in iadesi istenecek işadamı diyerek işaret ettiği ismin İpek Medya'nın firardaki patronu Akın İpek mi olduğu sorusu gündeme geldi. İpek Koza Holding'in patronu Akın İpek, Gülen ile ilişkisini hiç reddetmemişti. Akın İpek, 15 Temmuz darbesinden önce İngiltere'ye yerleşmişti.