BIST 9.560
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.490,73
HABER /  GÜNCEL  /  HAVA DURUMU

Güneşe aldanmayın! Meteoroloji İstanbul için saat verdi

Son hava durumu raporuna göre İstanbul'da güneşli hava bu akşam saatlerine yerini sağanak yağışa bırakacak. Meteoroloji, "Bu hafta hava nasıl olacak" sorusuna cevap verdi. Tahminlere göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik yok. Aralıklı sağanak geçişlerine dikkat.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bu hafta yurdun batı kesimlerinden giriş yapan yağışlı hava dalgasıyla beraber hava sıcaklıklarında düşüş meydana gelecek. Yağışlardan yurdun hemen hemen tamamı etkilenirken, Türkiye’nin doğu ve yüksek kesimlerinde yağışlar kara dönüşecek.

AKŞAM SAĞANAK GELİYOR

İstanbul'da gün boyu havada parçalı ve çok bulutlu bir gökyüzünün hakim olması beklenirken akşam saatlerinden itibaren il genelinde aralıklı sağanak yağış geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Yağışların hafta ortasına kadar molalarla devam etmesi beklenirken hava sıcaklıklarının 12-14 derece aralığında serin seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Adana, Mersin, Konya, Aksaray, Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale ve Edirne çevreleri, Denizli ve Isparta’nın güney kesimleri, Burdur’un doğu ilçeleri, Balıkesir’in batı ilçelerinde kuvvetli, Muğla çevreleri ve Antalya’nın merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi meydana geleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Kıyı Ege (İzmir ve Aydın), Antalya'nın batı ilçeleri, Denizli ve Isparta'nın güney ilçeleri, Burdur'un doğu kesimleri, Çanakkale ve Edirne çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli(21-50 kg/m2), Muğla çevreleri ve Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, hortum riski) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İŞTE 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİN RAPORU;

BAZİ İLLER İÇİN HAVA DURUMU
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısının, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Edirne ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.İSTANBUL °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı

 BURSA °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı

İZMİR °C, 16°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısı, gece saatlerinden sonra il geneli yağmur ve sağanak yağışlı