BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,84
ALTIN 2.423,95
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'nun kaynağı Alman istihbaratı mı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'yurtdışında hesapları var' iddiasının kaynağı Alman istihbaratı mı? Hükümete yakın yazardan çarpıcı iddia...

Abone ol

Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'hodri meydan' dediği iddianın kaynağı Alman istihbaratı mı? Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'den ilginç bir iddia geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu, salı günü grup toplantısında "Sevgili Erdoğan, çocuklarının, bir çıta yükseltiyorum, eniştenin, dünürünün, kardeşinin eski özel kalem müdürünün, yurtdışında vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor musun?" diye sormuştu. 

ERDOĞAN 'HODRİ MEYDAN' DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün İstanbul'da bu suçlamaya cevap vererek "Tayyip Erdoğan’ın, yurtdışında bir kuruş parası varsa herhangi bir bankada, çıksın bunu ispat etsin. İspat ettiği anda cumhurbaşkanlığı makamında bir dakika durmayacağımın taahhüdünü veriyorum. Bunu ispat edemeyen Kemal acaba o makamında duracak mı? O da bunun bana taahhüdünü versin" ifadeleriyle "hodri meydan" demişti. 

ALMAN İSTİHBARATI KAYNAKLI MI?

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi: "Ankara kulislerinde bir süredir Alman istihbaratı kaynaklı birtakım söylentiler dolaştırılıyor. Bu iddialar ile Kılıçdaroğlu’nun sözleri örtüşüyor. İlginç. CHP lideri daha önce de 15 Temmuz’a 'kontrollü darbe' diyerek, Alman istihbaratı ile benzer dili kullanmıştı."

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ı çıldırtacak soru

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler