BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron işçilere kadroda son durum yeni öneri Hak İş'ten geldi

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek taşeron işçilere kadroda son durum ne? Taşeron işçilerin kadroya geçmesine sayılı günler kala Hak İş başkanı Mahmut Arslan'dan yeni açıklama geldi. Peki taşeron işçilerin kadroya geçmesi konusunda Hak İş ne diyor?

Abone ol

800 binden fazla taşeron işçinin kadroya geçmesinde sayılı günler kaldı. Herkes merakla taşeron işçilerin nasıl kadroya geçeceğini merak ederken sendikalardan açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Taşeron işçilerin kadroya geçmesiyle ilgili açıklama yapan sendikalardan biri de Hak İş oldu.

Taşeron işçilerinin büyük bir umutla bu konuda yaşanacak gelişmeleri takip ediyor. Hükümetten gelen açıklamalara göre taşerona kadro konusunda çalışmalar sürüyor ve kısa bir süre içerisinde bu konu neticelenecek. Konu ile ilgili çeşitli kesimlerden açıklamalar gelirken, son açıklamayı Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptı.

Arslan, “Taşeron emekçilerin kendilerini kamu işçisi olarak görebilecekleri bir model istiyoruz. Bunun dışında başka statü altında bir model sunulursa itiraz ederiz. Taşeronların yüzde 80’ini temsil eden bir Konfederasyon olarak buna hakkımız var” dedi.

Arslan, “2014 yılında çıkan kanunla taşeron emekçilere sendikalara üye olma hakkı tanındı. Toplu iş sözleşmesinden doğan farklar devlet tarafından ödendi. Kıdem tazminatı, fazla mesai ve izin hakları garanti altına alındı. 2014 yılında yapılan bu düzenleme tarihi ve temel bir adımdı. Şimdi, o zamanlarda tamamlanamayan ikinci aşamayı tamamlamamız gerekiyor. Bu adım, bütün taşeron emekçilerin sendikalılık ve toplu iş sözleşmesi hakları korunarak kadrolu işçi statüsünde çalıştırılmasıdır. Bunun dışındaki teklifler kalıcı ve sorunun çözücü olmayacaktır. Formül kalıcı olmalı. Taşeron emekçiler farklı statülerle sendikalarından koparılmamalı. Taşeronların kendilerini kamu işçisi olarak görebilecekleri bir modeli hep birlikte görmek istiyoruz. Gelin artık bu konuyu Türkiye’nin gündeminden kaldıralım” çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun taşeron sorununu çözme yönündeki kararlılıklarını takdirle karşıladıklarını söyleyen Arslan, taşeron sorununun HAK-İŞ’in ve taşeron emekçilerin beklentileri doğrultusunda sonuçlandırılacağına inandığını söyledi.