BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

Reza Zarrab davasıyla ilgili bomba iddialar!

ABD'deki Reza Zarrab Hakan Atilla davasında jüri seçimi bugün yapılacak. Ama ondan önce iki bomba iddia gündeme geldi? Hakan Atilla aleyhindeki 'şahitler' kim? Zafer Çağlayan'ı Reza Zarrab mı ihbar etti?

Abone ol

ABD'de Zarrab davasında sona geliniyor. Bugün ve yarın jüri seçimi yapılacak. En geç çarşamba günü savcılık ve savunmanın açılış konuşmaları yapmaları bekleniyor. Hal böyle olunca iddialar da birbirini izliyor. Reza Zarrab sanık mı olacak tanık mı sorusu bu hafta kesin cevabını bulması beklenirken, diğer sanık Halk Bankası eski Genel müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ile ilgili de sürpriz iddialar ortaya atıldı. En bomba iddia ise Meclis kulislerine yansıdı. 

Bugün jüri seçimine başlanacak davanın 'sanık' kısmında Reza Zarrab yer almazken, sadece Hakan Atilla'nın ismi yer alıyor. Çarşamba günü ise jürili ilk duruşmanın başlaması bekleniyor. 

AVUKATLARI HAKAN ATİLLA'YA BİLE SÖYLEMEYEDİ

Zarrab davasında tek sanık olarak kalan Hakan Atilla'nın Reza Zarrab'ın tanıklığı sonrası itirafçı olabileceği iddia edilirken, ugün ABD'nin en etkili gazetelerinden Washington Post'ta (WP) bomba sürpriz bir iddiaya yer verildi. WP'de çıkan bir yazıda "Avukatı Atilla’nın aleyhinde konuşacak ‘şahitler’den, Atilla’ya dahi bahsedemedikleri, ima dahi ederlerse basına düşmesinden korktukları" iddia edildi. Savcılığın bu çok ses getireceği iddia edilen ve Atilla aleyhine ifade verecek şahitlerinin kim olduğu merak konusu oldu. 

ZAFER ÇAĞLAYAN'I ZARRAB MI İHBAR ETTİ?

Reza Zarrab cephesiyle ile ilgili ise Meclis'teki CHP kulislerinde ilginç bir iddia dillendirilmeye başlandı. T24'ün haberine göre, iddianameye 'sanık' olarak eklenen eski bakan Zafer Çağlayan'ı 'itirafçı tanık' olduğu öne sürülen Reza Zarrab'ın ihbar ettiği konuşuluyor. İddia sahipleri, bir dönem çokça konuşulan Gana’dan Türkiye'ye gelip Atatürk Havalimanı'nda uzun bir süre bekletildikten sonra tekrar yurtdışına çıkan uçaktaki altınların eksildiği ve Zarrab'ın da bunun sorumlusu olarak gördüğü Çağlayan'ı ihbar ettiğini öne sürüyorlar.