BIST 10.141
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.458,47
HABER /  SPOR

Yıldıray Beşiktaşa mı geliyor?

Beşiktaş, devre arası transfer döneminde kadrosuna yeni oyuncu katmak için henüz resmi bir girişimde bulunmadı.

Abone ol

Kadrosunda 8 yabancı oyuncu olduğu için yabancı futbolcu transferinde de somut adım atamayan Siyah Beyazlı kulübün, son dönemde Yıldıray Baştürk’ü transfer etmek için çalışmalarda bulunduğu iddia edilmişti. 2007-2008 sezonunu başından bu yana Alman Bundesliga takımlarından Stuttgart forması giyen milli futbolcunun menajeri İranlı Reza Fazeli konu ile DHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Fazeli, Yıldıray ile ilgili Türkiye’de çıkan transfer haberlerinden bilgisi olduğunu, ancak Yıldıray’ın Türkiye’de Beşiktaş veya başka bir takıma transfer olacağının doğru olmadığını söyleyerek şöyle konuştu:

“Son dönemde benim de kulağıma Yıldıray’ın Türkiye’ye gideceği ve Beşiktaş’a transfer olacağı yönünde haberler geliyor. Türkiye’de bu konu ile ilgili özellikle son bir haftada birçok haberin yapıldığını duydum. Ben Yıldıray’ın menajeri olarak bu konuya açıklık getirmek istiyorum. Öncelikle Yıldıray’ın Beşiktaş’a veya Türkiye’de başka bir takıma transferi söz konusu değil. Türkiye’den bu konu ile ilgili bir teklif almadım. Zaten bana bu yönde bir teklif gelmesi durumun da, Yıldıray’ın futbol hayatına Almanya’da devam etmek istediğini söyleyeceğim. Bir süre önce Yıldıray’ın Galatasaray’a transfer olacağı yönünde haberler çıkıyordu. O dönemde de bu haberlerin doğru olmadığını ve Yıldıray’ın Almanya’da futbol oynamaya devam edeceğini belirtmiştim. Bugün de aynı cevabı veriyorum. Yıldıray’ın Türkiye’de bir takıma transfer olacağı doğru değil”.

Menajer Fazeli, Yıldıray’ın Stuttgart’ta mutlu olduğunu da ifade ederken, Alman kulübü ile bir buçuk yıl daha sözleşmesi bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Yıldıray şu anda Stuttgart forması giyiyor ve kulübünde çok mutlu. Bu sezon başından beri bazı sakatlıklar yaşadı. Ama artık tamamen düzeldi ve eski formunu yakalamak için çalışıyor. Sakatlıklarından dolayı bu sezon çok fazla forma şansı bulamadı ama ikinci yarının başlaması ile birlikte yeniden takımdaki yerini alacaktır. Ayrıca Yıldıray’ın Stuttgart sözleşmesinin bitmesine bir buçuk yıl var. O da bu süreyi kulübünde en iyi şekilde geçirmek istiyor. Tabi ki sözleşmesi bittikten sonra Türkiye’den bir kulübe transfer olabilir. Ama bu durumun gerçekleşmesi için daha bir buçuk yıl var”.