BIST 10.075
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.408,45
HABER /  GÜNCEL

Yeteneklerinizi keşfedin

Yapılacak keyifli uğraşlar kendi yeteneklerinizi keşfetmenizde yeterli olacaktır. İşte öneriler...

Abone ol

Hemen hemen herkes için iyi bir hayatın göstergeleri, mezun olunan iyi bir okul ve ardından vakit kaybedilmeden girilen, maaşı dolgun bir iştir. Ancak, genellikle, tüm bunları elde edenler için bir kısır döngü başlar ve kişi kendini yetersiz hisseder. İşte bu, kişinin yeteneklerini keşfetme zamanının geldiğinin, hatta geçtiğinin habercisidir.

Hayatı kullanma kılavuzunun, kendisinden ibaret olduğunu öğrenme zamanıdır. Yapılacak keyifli uğraşlar kendi yeteneklerinizi keşfetmenizde yeterli olacaktır.

KOCAMAN BİR ÇOCUK…
Çocukların nasıl bir enerjiyle, hevesle yaşamda oradan oraya atladıklarını düşünün. Sürekli olarak başka bir şeye ilgi duyarlar. Piyano çalmayı çok isterken, bir bakmışsınız ertesi gün biniciliğe merak salmıştır.

Oysa siz ne istediğinizi biliyorsunuz. Üstelik ‘konsantrasyon’ sadece yetişkinlere özgü bir disiplindir. Bu nedenle geçmişinizden en keyif aldığınız uğraşlarınızı çekip bugününüze dâhil edin. Yahut yeni hobiler edinin.

Örneğin çocukken çok istediğiniz resim yapmayı tekrar gündeminize getirebilir ve bu işi bugünkü aklınızla tekrar deneyebilirsiniz. Çocukluğunuzda, biraz daha uçurtma uçurmak için annenize ne kadar ısrar ettiğinizi hatırlayıp, tüm bir Pazar gününüzü uçurtma uçurmaya ayırabilirsiniz.

ZİHNİNİZİ ÇALIŞTIRIN
Bulmaca çözün. Ne kadar sıkılırsanız sıkılın bulmacanızı bir kenara atmayın ve bitirmeye çalışın.

Günlük hayatta karşınıza çıkan matematiksel hesaplamaları olabildiğince hesap makinesine başvurmadan zihninizden çözmeye çalışın. Her gün yeni bir kelime öğrenin.

Hayatınıza bir tutam sanat ekleyin. En çok sevdiğiniz yorumcunun, en sevdiğiniz şarkısını ezberleyin ve notalarıyla seslendirin. Parçayı, o en sevdiğiniz sanatçıdan bile çok daha güzel seslendirdiğinizi göreceksiniz.

Kendinize soru sorun ve asla yanıtsız bırakmayın:
En çok hangi albümü beğendiniz? Neden?
Sizi en iyi anlatan roman hangisi?
Yaşadığınız yer sizin tercihiniz mi? Nerde yaşamak isterdiniz?
Hiç hayatınızı etkileyen bir film oldu mu? Neden?
Dikkatinizi çeken insanlar sizi en çok hangi yönleriyle etkiliyorlar?