BIST 10.828
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.502,34
HABER /  SPOR

Derbi öncesi olay

Derbi öncesinde taşkınlık çıkaran 4 taraftar gözaltına alındı. Galatasaraylı taraftarla polis ekipleri arasında arbede çıktı.

Abone ol

Aralarında çevik kuvvet ekiplerinin de bulunduğu polis ekipleri tarafından durdurulan taraftarlar, yoğun güvenlik önlemleri altında İnönü Stadı'na alındı. Bu sırada Beşiktaşlı ve Galatasaraylı taraftarlar birbirlerine sözlü saldırıda bulundu.

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbiye az bir süre kalırken, İstanbul polisi maçın oynanacağı İnönü Stadı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Ali Samiyen Stadı yakınında toplanan Galatasaraylı taraftarlar, buradan Mecidiyeköy metrosuna geldi.

Zaman zaman taşkınlık çıkaran taraftarlar, bilet almadan turnikelerin üzerinden atlayarak metroya geçti. Hiçbir şeye aldırış etmeyen taraftarlar, kapanmak üzere olan metronun kapısını tutarak kendileri ve çevrede bulunan vatandaşları tehlikeye attı.

Metroda da tezahürata devam eden Galatasaraylı taraftarlar, içerdeki Beşiktaşlı taraftarları bağırarak dışarı çıkardı. Taraftarların arasında kalan bir aileyse, durumdan rahatsız oldu ve ilk durakta inmek zorunda kaldı. Yaklaşık 400 kişilik grubun Taksim Meydanı'nda toplanmasının ardından, polis ekipleri güvenliği artırdı. Toplanan grup daha sonra Gümüşsuyu'na doğru yürümeye başladı. Yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, grubu durdurmak için uyarıda bulundu. Ancak uyarıları dikkate almayan taraftarlar, yürümeye devam etmek istedi.

Bu sırada polisle, grup üyeleri arasında arbede yaşandı. Çıkan arbedede aralarında çevik kuvvet ekiplerinin de bulunduğu takviye polis ekiplerinin duruma müdahale etmesiyle yatıştı. Taraftarlar, Gümüşsuyu Parkı'ndan geçerek, İnönü Stadı'na geldi. Yoğun güvenlik önlemleri altında stada alınan Galatasaraylı ve Beşiktaşlı taraflar, birbirlerine sözlü saldırıda bulundu. Yabancı maddeyle taşkınlık yapan taraftarlardan 4 kişi gözaltına alındı.