BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Kafayı Topbaş kopardı

Yaşanan logar faciasından sonra İSKİ Genel Müdürünün görevden alınmasında kararı kimin verdiğini açıkladı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur'un görevden alınmasının tamamen kendi kararı olduğunu söyledi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılan Topbaş, toplantı bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Topbaş, İSKİ Genel Müdürü Çodur'un görevden alınmasında ''Başbakanının talimatının etkili olduğu'' şeklinde çeşitli söylemler oluştuğunu belirterek, ''Bu konuyu Başbakanla hiç görüşmedim. İkazları yerine getirmediği için görevden alındı. Tamamen kendi kararımdır. Müteahhit firmanın iş akdini feshetme kararı da tamamen bana aittir'' dedi.

Bundan böyle daha dikkatli olacaklarını, vatandaşın da daha dikkatli olması gerektiğini kaydeden Kadir Topbaş şöyle devam etti:

''İnşallah böyle bir olayla bir daha karşılaşmayız. İnanıyorum ki bundan sonraki çalışmalarda görev alacak arkadaşlarımız daha dikkatli davranarak bana yardımcı olacaklardır. Bunlar, müteahhitlerimiz için de geçerli.Şehrimize yakışmayan görüntülerin olmamasını diliyoruz.''

-''HERKES İŞİNİ ADAM GİBİ YAPMALI''-

İhale yasası ve taşeronlar konusuna da değinen Topbaş, ''İhaleleri, yasal çerçevede hazırlarız. Yeterliliği olanlar ihaleye girer ve serbest rekabet içinde ihaleyi alırlar. İhaleyi alan firma sözleşmedeki şartları yerine getirir'' dedi.

Bazı firmaların, zaman zaman, aldıkları işi bir başka firmaya gizlice aktardıklarını kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, şunları ifade etti:

''Herkes işini adam gibi yapmalı. Demek ki işini adam gibi yapan, ruhunu, gönlünü işine yansıtan, sadece para kazanmayı değil, yaptığı işten zevk almayı bilen kişilere ihtiyacımız var. Bu mantıkla gidersek Türkiye farklı noktalara gelir.''

Kadir Topbaş, 3 hafta önce Tavukçu Deresi ile ilgili incelemeleri sırasında bazı eksiklikler gördüğünü ve kendisinin uyarısı üzerine Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Vural'ın müteahhit firmayı ikaz ettiğini de dile getirdi. Topbaş, ''Burada her türlü güvenlik önlemi alınmalı. Vatandaşlar yöneticilere güvenmek durumunda'' dedi.