BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,09
HABER /  SPOR

Halil Akkaş dördüncülüğe abone

19. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda, milli atlet Halil Akkaş 3 bin metrede dördüncü oldu.

Abone ol

19. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metre finalinde piste çıkan Halil Akkaş, 8:03.14'lük derecesiyle yarışmayı dördüncü bitirdi.

İngiltere'nin Birmingham kentinde düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde koşulan 3 bin metre finalinde, yarışa oldukça kontrollü başlayan milli atlet, son metreye kadar İspanyol Jesus Espana'nın liderliğinde süren mücadelede, ilk turlarda arka grupta yer aldı. Yarışın sonlarına doğru ataklarını artıran Halil Akkaş, son 3 turunu ilk 5 içinde koştuğu yarışta, son metrelerde atak yaparak öne geçmek istese de kalabalık ön gruptan ve özellikle İtalyan Caliandro'nun engellemesinden sıyrılamayınca dördüncülükte kaldı.

Oldukça düşük tempolu geçen yarışta, İtalya Cosimo Caliandro, 8:02.44 ile altın madalyanın sahibi olurken, Fransız Bouabdellah Tahri, 8:02.85 ile gümüş, yarışta son anda geriye düşen İspanyol Jesus Espana ise 8:02.91 ile bronz madalyanın sahibi oldu.

HALİL DÖRDÜNCÜLÜĞE ABONE

Milli atlet Halil Akkaş, üst düzey uluslararası yarışlarda, bir türlü dördüncülükten kurtulamadı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da 2005'te yapılan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nı dördüncü sırada tamamlayan milli atlet, İsveç'te 2006'da yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda da 3 bin metrede 4. sırada yer aldı. Akkaş, bu iki yarışın ardından Birmingham'da yine dördüncülükte kaldı.