BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.400,39
HABER /  GÜNCEL

Yeşilköy sahilinde ölüme yüzdüler

Yeşilköy sahilinde denize giren üç kişi gün içerisinde ard arda boğularak hayatını kaybetti

Abone ol

Yeşilköy sahilinde bir kişi daha boğularak hayatını kaybetti. Yeşilköy plajına yaklaşık 500 metre mesafede sahile vuran cesedin Ersin Yavuz adlı gence ait olduğu öğrenildi. Bugün Yeşilköy sahilinde boğulanların sayısı 3'e çıkmış oldu. Birkaç saat önce de 16 yaşındaki Alper Eşsiz ile 25 yaşındaki Bayram Çelik boğularak ölmüştü.

İstanbul'da hava sıcaklığının 28 dereceye ulaşmasıyla İstanbullular deniz sezonunu başlattı. Menekşe ve Yeşilköy plajına akın eden aileler denize girerek serinlemeye çalıştı. Yeşilköy plajına ailesinden habersiz 2 arkadaşıyla gelen Galatarasay Futbol Okulu altyapı oyuncusu 16 yaşındaki Alper Eşsiz, arkadaşlarının gözü önünde boğularak hayatını kaybetti. Yüzme bildiği öğrenilen gencin cesedi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Talihsiz gencin cenazesinin gönderilmesinin ardından aynı plajda, 25 yaşındaki Bayram Çelik de bir süre sonra denizde kayboldu. Sahil Güvenlik ve Deniz polisi dalgıçlarının yaptığı iki saat süren çalışmaların ardından Çelik'in cesedine ulaşıldı. İki ölümün ardından akşama doğru da Ersin Yavuz isimli genç boğularak hayatını kaybetti.

Aynı günde üç kişini hayatı kaybettiği Yeşilköy Plajı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir uyarı levhası dikkat çekiyor. Üzerinde "Plaj sezonu açılmamıştır. Denize girmlek tehlikeli ve yasaktır" yazan tabelaya kimse aldırış etmeden serinlemek için denize giriyor. Üç kişinin sudan cansız bedenini çıkartılmasını izleyen vatandaşlar, tüm uyarılara rağmen denize girmeye devam ettiler. Hayatını kaybeden Eşsiz'in cenazesi memleketi Ağrı Doğubeyazıt, Çelik'in cenazesi ise memleketi Mardin'e gönderildi.

Bu arada bazı vatandaşlar Büyükşehir Belediyesine tepki göstererek, "Sadece tabela koymuşlar. Burada her yıl insanlarımız boğularak ölüyor. En azından bir güvenlik koyabilirler" diye konuştular.

Habertürk