BIST 10.511
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.473,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Rizeliler Vandan memnun ayrıldı

Rize Belediye Başkanlığı'nın destekleriyle 2 günlük gezi için Van'a gelen Rizeliler, Vanlıların misafirperverliğinden memnun ayrıldı.

Abone ol

İstanbul Van Vakfı ve İstanbul Rize Dernekler Federasyonu'nun organizasyonu, Rize Belediye Başkanlığı'nın destekleriyle 2 günlük gezi için Van'a gelen Rizeliler, Vanlıların misafirperverliğinden memnun ayrıldı.

Cuma günü Van'a gelerek Van Gölü kıyısında bulunan Ahlat, Adilcevaz ve Erciş ilçelerindeki tarihi ve turistik ören yerleri gezen Rizeliler, Vali Münir Karaloğlu'nun verdiği sabah kahvaltısına katıldı. Edremit ilçesindeki Merit Şahmaran Oteli'nin Van Gölü kıyısındaki havuz başında verilen sabah kahvaltısına Vali Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu, Vali Yardımcısı Halil Berk, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Yurtman, İstanbul Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik katıldı.

Rizeli misafirlere zengin Van kahvaltısında bulunan otlu peynir, bal, kaymak, tereyağı, cacık, murtuğa, kavut, tandır ekmeği, Van çöreği ve kavurmalı yumurta ikram edildi. Sıcak bir ortamda geçen kahvaltı sonrası İstanbul ve Rize'den gelen misafirler 2 gün kaldıkları Van'da karşılaştıkları sıcak ilgi ve misafirperverlikten dolayı teşekkür ettiler.

Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, sivil toplum örgütlerinin yaptığı etkinliğin önemli olduğuna vurgu yaparak, bu tür gezi programlarının sadece Van ile sınır kalmayarak, Türkiye'nin diğer illerine de yapılması tavsiyesinde bulundu. 'İnsan tanımadığının, bilmediğinin düşmanı olur' diyen Karaloğlu, "İnsan tanımadığı, bilmediği insana karşı ön yargısı olur. Onun için bizim bilmeye, birbirimizi tanımaya ihtiyacımız var" dedi.

"VAN'IN GÜZELLİKLERİNİ ÇEVRENİZLE PAYLAŞIN"
Göreve başladıktan sonra Rize, Kocaeli ve İstanbul'dan çok sayıda dostunun Van'a geldiğini anımsatan Karaloğlu, ilk kez gelen insanların kafalarındaki Van ile gördükten sonraki Van arasında çok olumlu fikirler edindiğini belirterek, "Özellikle ilk Van'a gelen herkese aynı soruyu soruyordum. 'Van'a gelmeden önceki Van ve Vanlı ile ayrılırken düşünceleriniz aynı mı? Müspet ve menfi bir değişikliğiniz oldu mu? Hiç kimse menfi değişti demedi.

 Herkes müspet değiştiğini ve çok beklediğinin ötesinde bir Van ile karşılaştığını, kafasındaki doğu, kafasındaki Van, kafasındaki Vanlı ile karşılaştığı doğu, Van ve Vanlı çok farklı olduğunu, çok daha müspet olduğunu' söylediler. Sizlerde aynı şeyleri söylüyorsunuz. O zaman şunu yapacağız. Van'ı bilenler bilmeyenlere anlatacak. 70 milyon insanı Van'a getiremeyiz, öyle de bir şansımız yok.

 Ama siz her biriniz aynı zamanda toplumda lider olan insanlarsınız. Etrafınızda belli çevresi olan, belli çevreyi etkileme kabiliyeti olan insanlarsınız. Bu gördüklerinizi, burada yaşadıklarınızı eğer anlatırsanız zannediyorum bu gezinin maksadı hasıl olmuş olur. Bu güzellikler sadece kendinizde kalmasın. Bunları paylaşın. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Bu güzellikleri paylaşmaya ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Yurtman ve geziye katılanların memnuniyet dileklerini ifade etmelerinin ardından Van Vakfı tarafından otlu peynir, karakovan balı ve lavaş ekmekten oluşan paketler gelen misafirlere hediye edildi. Van Gölü kıyısında gezi anısına çekilen toplu fotoğrafın ardından İstanbul'dan uçakla gelen misafirler özel bir havayolu şirketine ait tarifeli uçakla Van'dan mutlu bir şekilde ayrıldı.