BIST 10.523
DOLAR 32,28
EURO 35,06
ALTIN 2.473,60
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

CHPdeki değişim MHPyi rahatsız etti

MHP, Baykal'ın gidişinden buyana CHP'den rahatsız. Bunu en yüksek sesle dile getiren isim ise Bölükbaşı oldu.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, CHP Genel Başkanlığı'na yeni seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'na ağır suçlamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun milli meseleler karşısında dik durmadığını ve bunu geçmişte söylediği sözlerle ispat ettiğini iddia eden Bölükbaşı, "Kılıçdaroğlu'na yeniden başarılar dileriz, ama siyasette esas olan tutarlılıktır, siyaset patinaj kaldırmaz. Milli meselelerde zigzag yapamazsın. Batman'da ne söylüyorsan Ankara'da da aynı şeyi söylemek lazım." dedi.

MHP İzmir İl Başkanlığı tarafından İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen, 'Çözülen Ülke Türkiye ve Anayasa Referandumu' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, konuşmasını; yoksullaştırılan, soyulan ve bölünmek istenen bir Türkiye ana başlığı altında yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, AK Parti hükümetinin icraatlarını ve açılış politikalarını eleştiren Bölükbaşı, konuşmasının son kısmında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ayırdı.

Kılıçdaroğlu'nun, geçmiş dönemde söylediği, "PKK genel af çıkarılmalıdır, biz buna hazırız" şeklindeki sözlerini ağır sözlerle eleştiren Bölükbaşı, "Biz siyasette şuna bakarız, tutarlılık esastır. Zihin berraklığı esastır. Siyaset patinaj kaldırmaz. Hangi siyasi partiden olursa olsun bizim kırmızı çizgilerimiz bellidir. Türkiye'nin milli birliği ve bin yıllık kardeşliğiyle ilgili konularda nerede duruyorsun. Terörle mücadele ve etnik bölücülük konularında ne düşünüyorsun. Biz buna bakarız. Bu konuda sergileyeceği performans bizim insanları, siyasetçileri değerlendirmemizde yegane ölçüdür. Siyasette gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemeyeceksiniz. İliklerseniz o gömlek artık düğme tutmaz. Düzeltmek mümkün değildir." diye konuştu.