BIST 9.710
DOLAR 32,53
EURO 34,80
ALTIN 2.425,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yenişehir'de sinema keyfi başlıyor

Yenişehir ilçesinde yer alan bütün Mahallelerde sinema gösterimi yapılacak.

Abone ol

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi tarafından geliştirilen 'Halkımızı Sinema İle Buluşturuyoruz' projesi kapsamında Yenişehir ilçesinde yer alan bütün Mahallelerde sinema gösterimi yapılacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hafize İpek, sinema ile tanışma imkanı bulamayan özellikle kadın ve çocuklara bu proje ile sinemayı tanıştırmayı amaçladıklarını, onlara açık havada sinema keyfi yaşatmayı istediklerini vurguladı.

İpek, projenin 21 Eylül günü Sanat Sokağı'nda başlayacağını belirterek, gösterilecek filmin Kültür Bakanlığı'ndan alındığını söyledi. İpek, "13 Mahallede akşamları göstereceğimiz filmi, izleyicilerin beğeneceğini düşünüyorum.

Mahallelerimizdeki gösterimler tamamlandıktan sonra köylerde de film gösterimlerini sürdüreceğiz. Bu projemiz bir ihtiyaçtan doğdu. Yaptığımız araştırmalarda mahallelerimizde sinemaya gidemeyen kadın ve çocukların olduğunu saptadık. Bu anlamda projemiz bir ihtiyacı da görmüş olacak" dedi.

İpek, açıklamasında Yenişehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği tüm etkinliklerde asıl amaçlarının kaynaşmayı sağlamak olduğunu belirterek, "Gerçekleştireceğimiz 'Halkımızı Sinema İle Buluşturuyoruz' projemizde de tüm kesimleri biraraya getirerek sinemanın evrensel dilinin şemsiyesi altında kaynaştırmak istiyoruz. Göstereceğimiz film, Özgür Doğan'ın yönetmenliğini yaptığı iki dil bir bavul filmidir" ifadelerini kullandı.
Mahallelerdeki sinema gösterimlerinin ardından köylerde de aynı filmi göstereceklerini söyleyen Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hafize İpek, "Sinema perdesini köylerde de açmak istiyoruz. Köylerde yaşayan halkımızın da beyaz perde ile tanışmasını istiyoruz. Bu anlamda belediye olarak en ücra yerlerde de hizmetlerimizi yaygınlaştıracağız. Hizmetlerimizin yerinden yürütülmesinin bir gereği olarak etkinliklerimizi artırarak sürdüreceğiz" diye konuştu.