BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.442,77
HABER /  POLİTİKA

Yeni sistemde Erdoğan sonrası CHP iktidar olursa!

Bu sistem Erdoğan gibi bir liderle iyi; ama ya Erdoğan'dan sonra ne olacak? Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal bu soruya köşesinde yanıt verdi

Abone ol

Milyonlarca insanın kafasını kurcalayan bu soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dönem konuşma metinlerini hazırlayan AK Parti Ankara Milletvekili ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Aydın Ünal, cevap verdi.

"Yeni sistem: Erdoğan’dan sonra tufan mı?" başlıklı köşesinde Ünal, kafalarda oluşan "5 yıllığına yönetime gelen ve çok güçlü yetkileri olan solcu bir Cumhurbaşkanı Türkiye'nin bütün kazanımlarını tersine çevirmez mi" sorusuna böyle yanıt veriyor:

YENİ SİSTEMLE BİRLİKTE CHP'NİN MEVCUT CHP GİBİ KALABİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

"Sevgili Ahmet İyimaya'nın ifadesiyle, “her dönüşüm, kendi sosyolojisini oluşturur.” Yeni sistemle birlikte CHP'nin mevcut CHP gibi, sol partilerin de mevcut sol gibi kalabilmesi mümkün değil. Muhalefet, eğer iktidar olmak istiyorsa, bu sefer artık zihniyetini, politikalarını, çalışma tarzını değiştirmek zorunda. İktidar olmak isteyen muhalefet, en başta tembelliği bırakıp çalışmak, koşturmak zorunda. Muhalefet, milleti anlamak, milletle aynı dili konuşmak, milletle aynı istikamete bakmak zorunda. Bu değişimi başarıp milletten iktidar vizesi alabilecek bir partinin, mevcut muhalefet partileri gibi, Türkiye'nin kazanımlarına, özgürlüklerine ve değerlerine dokunması, Hazine'yi yağmalaması, yolsuzluğa tevessül etmesi söz konusu olmayacaktır.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştı. AK Parti’nin parti programını yazan ekipte yer aldı. AK Parti 2002’de iktidara geldikten sonra Hazine’den Sorumlu Devlet Bakanı olan Ali Babacan’ın 5 yıl süreyle danışmanlığını yaptı. 2007 seçimlerinden sonra Başbakan Erdoğan’ın yazım ekibinde görev aldı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili olarak parlamentoya girdi.


TBMM YENİ SİSTEMDE CUMHURBAŞKANINI DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE DENETLEYECEK

TBMM'nin yeni sistemde Cumhurbaşkanı'nı daha güçlü şekilde denetleyen ve frenleyen bir konumda olduğunu özellikle vurgulamak gerekiyor. Cumhurbaşkanı'nın nasıl ki ülkeyi seçime götürme yetkisi varsa, TBMM'nin de yetkisi var. Yanlış yapan bir cumhurbaşkanı, 5 yıllık sürenin dolmasına gerek kalmadan, TBMM tarafından seçime götürülebilecek. Mevcut sistemde cumhurbaşkanı sorumsuzken, yeni sistemde cumhurbaşkanının hesap verme yolu hem açık hem de hesaba çekmek daha kolay olacak."

Erdoğan'dan son dakika 18 yaş açıklaması

Referandumdan 'hayır' çıkarsa CHP'nin yapacağı ilk iş