BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,89
ALTIN 2.442,66
HABER /  GÜNCEL

El Bab son dakika stratejik tepeler ele geçirildi

TSK ve ÖSO güçleri El-Bab’da büyük bir ilerleme kaydetti. 3 yönden kuşatılan DEAŞ ve örgütün kontrolündeki merkeze hakim stratejik tepeler ele geçirildi.

Abone ol

El Bab merkezinde DEAŞ'lı teröristlerle başlayan 'meskun mahal' çatışmalarının El-Bab temizlenene kadar süreceği öğrenildi.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından sürdürülen ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının desteklendiği Fırat Kalkanı Harekatı'nda dün önemli bir ilerleme kaydedildi.

TEPELER ALINDI

Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıktaki El-Bab ilçe merkezinde, DEAŞ'a yönelik baskı arttırıldı ve Vatan Hastanesi'nin bulunduğu merkeze hakim stratejik öneme sahip tepelerden Şeyh Akil ile diğer bazı tepeler örgütten kurtarıldı. ÖSO güçleri tepelik alanlardan merkezin içine doğru hamle yaparak batı yakasındaki Mantıka Garbiyya, Villalar ve Cebel Akil mahallelerinde teröristlerle şiddetli çatışmalara girdi. Yoğun meskun mahal çatışmalarının, El-Bab tamamen kontrol altına alınıncaya kadar süreceği öğrenildi. Çatışmalar devam ederken, DEAŞ'lı teröristler de bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenlemeye başladı.

GÖZ AÇTIRILMIYOR

El Bab'da ÖSO savaşçılarıyla birlikte TSK'nın en etkin güçleri de mücadele yürütüyor. Özel Kuvvetler, komandolar, 155'lik fırtınalar, 203'lükler, ağır havanlar, ÇNRA'lar, İHA'lar, savaş uçakları DEAŞ'lı teröristlere göz açtırmıyor.

ETRAFI KUŞATILDI

Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki ilerlemelerle TSK ve ÖSO, El-Bab merkezini kuzey, batı ve doğudan kuşatmış oldu ve ilerleyiş 35,1 kilometre derinliğe kadar ulaştı. TSK ve ÖSO ilçe merkezine hızla girmek yerine, teröristlerin direnişini kırmak için El-Bab'ın çevresini kuşatma yolunu seçmişti. Böylelikle sivil kayıpların da önüne geçilmesi amaçlanıyor.

REJİM FIRSATÇILIĞI

Fırat Kalkanı Harekatı'nın DEAŞ üzerinde oluşturduğu baskıdan istifade eden Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin de El-Bab'a ilerleyişi sürüyor. El-Bab'ın güneyine yerleşen rejim güçleri son 5 günde 3 kilometre ilerleyerek merkezin 3,3 kilometre yakınına sokuldu. Rejim güçlerinin önündeki ilk hedef, El-Bab'ın en büyük beldesi olan Tadif. Esed ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların ilerleyişi sırasında Rusya da DEAŞ hedeflerini savaş uçaklarıyla vuruyor.

ABD'den El Bab açıklaması : Türkiye inanılmaz bir iş çıkardı

Genelkurmay'da sabaha karşı kritik toplantı