BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yeni otobüsler ve tramvay hizmette

Yeni otobüsler ile nostaljik tramvay Ramazan Bayramı süresince ücretsiz yolcu taşıyacak.

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşımda kullanmak için yeni aldığı otobüsler ile nostaljik tramvay Ramazan Bayramı süresince ücretsiz yolcu taşıyacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı rahat ve huzurlu geçirmeleri için bir dizi önlem aldı. Zabıta, İtfaiye ve Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) başta olmak üzere belediyeye bağlı birimler Ramazan Bayramı süresince görev başında olacak.

Büyükşehir Belediyesi, bayramda halkın bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmesini sağlamak için ulaşımda kolaylık sağladı. Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu'nun aldığı karar gereği Büyükşehir Belediyesi'nin yeni aldığı otobüsler ve nostaljik tramvay Bayram süresince ücretsiz yolcu taşıyacak. Arife günü açık yiyecek ve içecek üretimi ile satışının yapıldığı iş yerlerinde denetimlerini arttıracak olan zabıta ekipleri de Uncalı ve Andızlı mezarlıklarında da halkın kabirleri rahat ziyaret edebilmesi için gereken tedbirleri alacak. Vatandaşlar, şikayetlerini 249 50 84 numaralı zabıta merkezine bildirebilecek.
ASAT Genel Müdürlüğü de su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında nöbetçi ekip bulunduracak. ASAT yetkilileri, herhangi bir su arızası durumunda vatandaşların Alo ASAT 185 numaralı telefonu 24 saat arayabileceklerini kaydetti.

İtfaiye Daire Başkanlığı da bayram boyunca görevde olacak. İtfaiye ekipleri 10 ayrı grupta 250 personelle 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Merkez grup başta olmak üzere Cumhuriyet İtfaiye İstasyonu, Fener, Döşemealtı, Varsak, Aksu, Beldibi, Kaleiçi, Çamlıbel, Gürsu grupları ve motorize ekipler olası bir yangına karşı 24 saat göreve hazır olacak. Vatandaşlar olası yangın ihbarını ALO İTFAİYE 110 numaralı telefona yapabilecek.

Ramazan Bayramı öncesi ve bayramda en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunan mezarlıklarda da gerekli önlemler alındı. Andızlı ve Uncalı Mezarlığı'nda arife günü ve bayramda dokuz din görevlisi hazır bekleyecek. Mezarlıklarda vatandaşlara şeker ikram edilecek.