BIST 10.503
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yanan aracını kendi söndürmeye kalktı

Kadıköy Bostancı'da, park halinde olan LPG'li otomobil bir anda alev alev yanmaya başladı.

Abone ol

Bostancı'da yanmaya başlayan aracın sahibi, alev topuna dönen aracını hortumla su tutarak söndürmeye çalıştı.

Olay sabah saatlerinde Kadıköy Bostancı Kaynak Sokak üzerinde meydana geldi. İşyerine gelen İlhan Ünvey isimli vatandaş aracını da işyerinin arka sokağına park etti. Bir süre sonra park halindeki araçta bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Aracının ön kaput kısmından duman çıktığını fark eden Ünvey, hemen itfaiyeye haber verdi ve kendi de yangına müdahale etmek istedi. Ünvey, işyerinin arka kapısını açarak, içeriden çektiği hortumla duman çıkan otomobiline su tutmaya başladı.

Ancak aracın ön kısmında başlayan yangın kısa sürede büyüdü ve tüm otomobili sardı. LPG'li araca yaklaşamayan İlhan Ünvey, sokakta park halinde bulunan diğer araçların arkasına saklanarak yanan otomobiline hortumla su tutmaya devam etti. Alev topuna dönen araçta zaman zaman küçük patlamalar meydana geldi. Sokaktaki vatandaşlar yangını korku dolu gözlerle izledi.

Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, alevler LPG tankına ulaşmadan yangını kontrol altına aldı. İtfaiye ekiplerince kısa sürede söndürülen otomobil kullanılamaz hale gelirken, LPG tankının patlamaması olası bir faciayı önledi.

Olayı gören bir vatandaş, "Araçtan önce duman çıkıyordu, sonra bir anda alevler yükselmeye başladı. Ama yangının nasıl çıktığını göremedim" şeklinde konuştu. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.