BIST 10.519
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

AK Parti 'Evet' için para dağıtıyor

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın değişmesi gerektiğini belirtti ama bu işin dayatmacılıkla olmayacağını belirterecek, AK Parti'yi suçladı.

Abone ol

İNTERNETHABER / CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk ekranında referandum sürecini değerlendirdi. Anayasa'nın değişmesi gerektiğine inanan Kılıçdaroğlu, bu değişikliğin dayatma ile değil uzlaşma ile olabileceğini belirtti.

AK Parti'nin dayatmacı tavrını eleştiren Kılıçdaroğlu, 'Evet' oyu almak için vatandaşa para bile dağıtıyorlar iddiasında bulundu.

YİNE TAM ORAN VERMEDİ

Referandumda 'Hayır' oyunun ne kadar çıkacağına dair yine tam oran vermeyen Kılıçdaroğlu, yüzde 50'nin üzerinde 'Hayır' çıkarsa mutlu olacağını şöyle ifade etti:

"Bu anayasa değişmeli mi 'Evet' değişmeli ama uzlaşmayala değişmeli, dayatmayla değil. Neden uzlaşmaktan kaçınalım. Bizim önümüze getirdiler ama üç gün süre verdiler. Bu mudur demokrasi kültürü. Sadece dokunulmazlık değil 12 eylül'ün getirdiği baskıyı, ya da baskı aracı olan her şeyin değişmesi lazımdır. Mesela YÖK de değişmelidir. Hiç kimse kokrudan konuşamıyor."

ARTIK GENÇLER DAHA ÇOĞUNLUKTA

Miting meydanlarında gördüğü havadan memnun olduğunu söyleyen CHP Lideri, gençlerin katılımının yüksek olmasından haz aldığını şu sözlerle dile getirdi:

"Benim dikkatimi çeken gençlerin siyasetin içine girmiş olmaları. Bunlar gelecekte demokrasi kültürünün gerçekleşmesi için güzel hareketler. Biliyorsunuz 12 Eylül gençleri siyasetin dışına itmişti. Şimdi gençler ülkenin sorunlarının çözülmesi gerektiğini düşünüyorlar. Biz de hep denirdi ki; "Gençler CHP'de yok." Ama şimdi gençler daha fazla... Bundan mutluyum."

AK PARTİ ZORLA 'EVET' TOPLUYOR

"'Evet' deme özgürlüğü var ama 'Hayır' deme özgürlüğü yok" diyen Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin referandum tavrını eleştirdi:

"Hayır bildirisi dağıtanlar, hayır tişörtü giyenler gözaltına alındı. Köye gidiyorlar, bu köyden evet çıkmazsa sizin yeşil kartlarınız alırız diyorlar. para dağıtıyorlar 'Evet' oyu almak için. İftar sofrasına oturuyorsunuz karşınıza 'Evet' tabelası çıkıyor. Ben iftira gittim konuşma yaptım, ağzımdan bir tane siyasi cümle çıkmadı. Bunlar tam tersini yapıyorlar, inançları sömürüyorlar. Hani derler ya; 'Allah'tan korkmuyorsan kuldan kork' diye. Artık bunu söylemek zorundayız heralde"